Τα δωρεάν του Σεπτεμβρίου: 11 ανοιχτές προσκλήσεις για εκδηλώσεις χωρίς ούτε ένα ευρώ!

Τα φεστιβάλ των δήμων είναι στα φόρτε τους, οι θεατρικές σκηνές της πόλης καταλαμβάνουν δρόμους και πλατείες, και το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας έχει δύο ακόμα προβολές κάτω από τα αστέρια πριν κλείσει την αυλαία του.

Τα φεστιβάλ των δήμων είναι στα φόρτε τους, οι θεατρικές σκηνές της πόλης καταλαμβάνουν δρόμους και πλατείες, και το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας έχει δύο ακόμα προβολές κάτω από τα αστέρια πριν κλείσει την αυλαία του.
Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος πολλά υποσχόμενες δωρεάν εκδηλώσεις, που θα ομορφύνουν την επιστροφή μας στην πόλη. Σημειώνετε;



Από την Ηρώ Κουνάδη στο in2life.gr

Λίγο δωρεάν θερινό σινεμά ακόμα 3 και 4 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Πριν δώσει την σκυτάλη στις Νύχτες Πρεμιέρας, το Athens Open Air Film Festival μας περιμένει στο Σινέ Ψυρρή και στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τις δύο τελευταίες δωρεάν προβολές της φετινής σαιζόν. Συγκεκεκριμένα, Το Lunchbox, μία feelgood ρομαντική κομεντί γεμάτη αρώματα και γεύσεις της Ινδίας, κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ την Τετάρτη 3/09 στο Σινέ Ψυρρή, ενώ η αυλαία του φεστιβάλ κλείνει με την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Πίσω Πόρτα» την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στον Πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου.

“Πάμε σαν Άλλοτε” στο Άλσος Νέας Σμύρνης 4 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Η Θεατρική Ομάδα "ΤσιπουρART" παρουσιάζει μια συρραφή τριών μονόπρακτων αστικών κωμωδιών των αρχών του 20ού αιώνα στην απολαυστική παράσταση «Πάμε σαν Άλλοτε». Πρόκειται για τα έργα “Ο θάνατος του Περικλέους”, “Η πώλησις της Αθηνάς” και “Μαύρη παρηγοριά”. Σκηνοθετεί ο Αντώνης Κρόμπας.

15ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών – Σπαθάρεια 2014 3 έως 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00

Πέντε απολαυστικές παραστάσεις Καραγκιόζη θα παρακολουθήσουμε στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών (Μεσογείων και Βορείου Ηπείρου 27, Μαρούσι, τηλ.: 210 6127245). Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής: Τετάρτη, 3/9 - "Ο Καραγκιόζης πλούσιος" από τον Τάσο Κώνστα Πέμπτη, 4/9 - "Ο μαγεμένος πύργος" από τον Άθω Δανέλλη Παρασκευή, 5/9 - "Το στοιχειωμένο δέντρο" από τον Νικόλα Τζιβελέκη Σάββατο, 6/9 - "Ο Καραγκιόζης στο νησί των πειρατών" από τον Ηλία Καρελλά Κυριακή, 7/9 - "Ο Καραγκιόζης Καπετάνιος" από τον Γιάννη Νταγιάκο

Φεστιβάλ “Έκφραση Αθήνα” στην Πλατεία Κουμουνδούρου 5 έως 11 Σεπτεμβρίου, καθημερινά στις 21.00

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου πραγματοποιούν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ «Έκφραση Αθήνα, ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες» στο θεατράκι της πλατείας Κουμουνδούρου, με παραστάσεις θεάτρου και χορού. Στις παραστάσεις που θα δούμε συγκαταλέγονται μια διασκευή του Φάουστ, η Κασσάνδρα του Sergio Blanco και μια χορογραφία με τίτλο «Ο Διάβολος στην Πλατεία Κουμουνδούρου».

Ο Γιώργης Χριστοδούλου κάνει… Καντάδα στην Πλάκα Τετάρτες 3 & 17 Σεπτεμβρίου στις 22.00μμ. στο Γιασεμί (Μνησικλέους 23)

Ο Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί με τον ταλαντούχο jazz κιθαρίστα Παναγιώτη Αθάνατο, ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικά του τραγούδια αλλά και κλασικές μελωδίες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής, στην πιο όμορφη πλακιώτικη αυλή, το bistro Γιασεμί της οδού Μνησικλέους. Μια συναυλία σαν τρυφερή καντάδα άλλων εποχών, με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του τραγουδοποιού, τις διασκευές που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό, παλιές αθηναϊκές αλλά και γαλλικές - ισπανικές μελωδίες, να συνθέτουν την παράσταση που συγκινεί. Αττίκ, Μάνος Χατζιδάκις, Cole Porter, τραγούδια από τον κινηματογράφο, tango και βαλς αλλά και βραζιλιάνικη μποσανόβα, όλα μπερδεύονται γλυκά σ' ένα πρόγραμμα μιάμισης ώρας.

Trio Solista στο Μουσείο της Ακρόπολης Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου

Το Trio Solista, που αποτελείται από την φλαουτίστα Beatriz Macias, τον τρομπετίστα Roeland Henkens και τον πιανίστα Yannick Van deVelde, θα ερμηνεύσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει γνωστά έργα των George Handel, Alessandro Parisotti, Francis Poulenc, Albert Doppler, Percy Grainger και George Gershwin. Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα.

Το Μεγάλο μας Τσίρκο στο Αμαλίειο Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 20.30

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που διατρέχει την Ελληνική ιστορία μέχρι την εποχή του Πολυτεχνείου ανεβαίνει από τους ηθοποιούς και δασκάλους της ομάδας Αντώνης Περπινιάς - Μαρίνα Μπακοπούλου μαζί με 40 μέλη της θεατρικής ομάδας στον Υπαίθριο Χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου (Λεωφόρος Κηφισίας 219, Μαρούσι) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ στο Παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 20.30

Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας γιορτάζει οκτώ χρόνια θεατρικής δράσης με το έργο του Γιάροσλαβ Χάσεκ "Ο καλός στρατιώτης Σβέικ". Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική επιμέλεια κι η διδασκαλία των τραγουδιών του Δημήτρη Ανδρώνη. Πρωταγωνιστούν οι Σταύρος Χανάς, Έλενα Κακαρή, Αναστασία Τσοπόκη, Δέσποινα Ζουμή, Μαρία Λιβάνιου, Βαγγέλης Καλαντζής, Τασία Μπρέμπου, Κωνσταντίνα Δημητρίου, Νατάσα Μενή, Βαγγέλης Λινάρδος, Θανάσης Μίχας.

Athens Bike Festival στην Τεχνόπολη 19 έως 21 Σεπτεμβρίου

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί για πέμπτη συνεχή χρονιά το Athens Bike Festival: Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας που δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους να δουν και να δοκιμάσουν ποδήλατα και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα τους φέρουν σε επαφή με έναν άλλο τρόπο ζωής. Το Bike Festival διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και περιλαμβάνει εκδηλώσεις, διαδραστικές ή μη, που δημιουργούν την αίσθηση της γιορτής, δίνουν την ευκαιρία της συμμετοχής, εκπαιδεύουν και εμπνέουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης.

West Young Rock Festival στο Περιστέρι 20 και 21 Σεπτεμβρίου στις 20.00

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2014 που διοργανώνει ο πάντα ανήσυχος Δήμος Περιστερίου στο Άλσος του (Αγίου Βασιλείου 62) ερασιτεχνικά rock σχήματα δίνουν ξεχωριστές ερμηνείες σε μεγάλες rock δημιουργίες.

7ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου – Θέατρο Μελίνα Μερκούρη 8 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου στις 20.30

Το 7ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής πραγματοποιείται φέτος το καλοκαίρι από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Αγίου Φανουρίου 99 , Ίλιον, τηλ.: 210 2637395). Συμμετέχουν οι δήμοι Ταύρου, Ιλίου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νίκαιας, Διονύσου, Αγίας Παρασκευής και Μοσχάτου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 8 Σεπτεμβρίου: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου "Εν Δράσει", (Παιδική Σκηνή), Στέλλας Μιχαηλίδου "Το Όνειρο του Ρο" 15 Σεπτεμβρίου: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη "Ρενδία Λέξις", (Παιδική Σκηνή), Αλέξανδρου Αδαμόπουλου "Σιμιγδαλένιος" 17 Σεπτεμβρίου: Θεατρική Ομάδα Δήμου Διονύσου, Ελένης Ρουφάνη, "Υπό Έναν Όρο" 21 & 22 Σεπτεμβρίου: Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου, Ηλία Καπετανάκη "Ο γενικός γραμματεύς" 24 Σεπτεμβρίου: Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής, Λίλιαν Δημητρακοπούλου "Ποιος Σκότωσε τον Ουίλιαμ" 4 Οκτωβρίου: Σπουδαστήρι Θεάτρου Δήμου Κορυδαλλού, Ζ. Π. Σαρτρ "Κεκλεισμένων των θυρών"

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ