Το «Le Greche» προσφέρει το καλύτερο παγωτό στο κέντρο της Αθήνας- Έχει βρει τη μυστική συνταγή που δημιουργεί ουρές και εθισμό !

Αν και συναντώ καθημερινά το Le Greche στον δρόμο μου, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα περάσει μέχρι τώρα την πόρτα του. Λίγο ο κόσμος που παρατηρώ να μπαινοβγαίνει αδιάκοπα, λίγο οι ενθουσιώδεις προτροπές των συναδέλφων που μιλούσαν για το το «καλύτερο παγωτό που έχεις φάει», πείστηκα να το επισκεφθώ, να μιλήσω με την ιδιοκτήτριά του Εύη Παπαδοπούλου και, φυσικά, να το δοκιμάσω.



Η μικρή, ξύλινη βιτρίνα του είναι γεμάτη ολόφρεσκα γλυκά.... (Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO)

Από τον Βασίλη Καψάσκη στη Lifo.gr

Καθώς την περιμένω να έρθει από το εργαστήριό της στην Αγία Παρασκευή, κάθομαι για λίγο στον μικρό, ξύλινο πάγκο που υπάρχει απέναντι από το μαγαζί, επάνω στο πεζοδρόμιο της Μητροπόλεως. Το βλέμμα μου πέφτει πρώτα σ' ένα μεγάλο, ψεύτικο παγώνι που ανήκει στο διπλανό ανθοπωλείο και δεν έχω ιδέα τι ακριβώς κάνει εκεί κι έπειτα στην πρόσοψη του Le Greche. Είναι ένα προσεγμένο, μακρόστενο μαγαζάκι όπου κυριαρχούν τα γήινα χρώματα (σάπιο μήλο, ανοιχτό πράσινο). Η μικρή, ξύλινη βιτρίνα του είναι γεμάτη ολόφρεσκα γλυκά. Σεμιφρέντο, τούρτες, «πειραγμένα μηλοπιτάκια», σάντουιτς με παγωτό που έρχονται κατευθείαν από κάποιες παιδικές αναμνήσεις, όλα φτιαγμένα στο εργαστήριο του Le Greche, ανάλογα με την έμπνευση και την εποχή.



H ιδιοκτήτρια Εύη Παπαδοπούλου με τη βοηθό της Μαριλού. (Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO)

Λίγα λεπτά μετά φτάνει και η Εύη μαζί με τη βοηθό της, τη Μαριλού. «Έχεις δοκιμάσει το παγωτό μας;» με ρωτάει, αφού γίνονται οι απαραίτητες πρώτες συστάσεις. «Τιραμισού να πάρεις» προτείνει ο Πάρις, ο φωτογράφος, και αφού δεν έχω ιδέα, τους αφήνω να διαλέξουν για μένα – κι έχουν δίκιο.



Σεμιφρέντο, τούρτες, «πειραγμένα μηλοπιτάκια», σάντουιτς με παγωτό που έρχονται κατευθείαν από κάποιες παιδικές αναμνήσεις... (Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO)

Το τιραμισού είναι μαγικό. « Είναι φτιαγμένο από 100% αυθεντικές πρώτες ύλες. Το μασκαρπόνε, ο κρόκος αυγού, η κρέμα γάλακτος, το Κahlua, ο καφές. Ακόμη και το παντεσπάνι το έχω φτιάξει εγώ στο εργαστήριο» λέει η Εύη, καθώς σκαλίζω με το κουταλάκι τον πάτο στο κυπελλάκι με το παγωτό που έχει τελειώσει εδώ και ώρα.



Διαβάστε τη συνέχεια στο Lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ