Η «χρυσοχέρα» Ντίνα Νικολάου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστές «φωλιές» από σπαγγέτι με αντζούγιες και βασιλικό!

Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους...


Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Eκτέλεση
Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.Στο μεταξύ, σε άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν (ιδιαίτερα το σκόρδο γιατί πικρίζει). Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους και, όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Προσθέτω τη ζάχαρη, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
Στραγγίζω καλά τα ζυμαρικά, τα ρίχνω στη σάλτσα και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C.
Παίρνω 8 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζω ανά δύο το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να έχω 4 διπλά, χοντρά φύλλα. Μοιράζω το μείγμα ζυμαρικών σε κάθε διπλό φύλλο και κάνω μια λακκούβα στη μέση κάθε μείγματος, ώστε να φτιάξω μια «φωλιά». Εκεί μοιράζω τα κομμένα ντοματίνια, και τα φύλλα του βασιλικού, προσθέτω από 2 φιλέτα αντσούγιας και στη συνέχεια τυλίγω τις λαδόκολλες σε πακέτα, καλά κλεισμένα, ώστε να μην βγει έξω η σάλτσα.Βάζω τα πακέτα σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνω για 15 - 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Τα μοιράζω σε πιάτα, ανοίγω κάθε «φωλιά», χωρίς να αφαιρέσω τις λαδόκολλες και μοιράζω τις φλούδες παρμεζάνας ή γραβιέρας σε κάθε «φωλιά». Σερβίρω αμέσως.
Υλικά για 4 μερίδες:
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση1/2 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, αποφλοιωμένα, μαζί με το χυμό τους, τα οποία θα ψιλοκόψετε1 κουτ. γλυκού ζάχαρη200 γρ. (περίπου 1/2 δισκάκι) ντοματίνια, κομμένα στη μέσητα φύλλα από 1 ολόκληρο ματσάκι φρέσκο βασιλικό (είναι οικονομικότερο να αγοράσετε 1 μικρό γλαστράκι βασιλικό, σγουρό ή πλατύφυλλο, από κάποιο φυτώριο, καθώς τα συσκευασμένα ματσάκια στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ,είναι σχετικά ακριβά&περιέχουν 1-2 κλαράκια8 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα50 γρ. παρμεζάνα (ή πικάντικη κρητική γραβιέρα), κομμένη σε «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τα λαχανικάαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ