Ο αγαπημένος μας σεφ, Κωνσταντίνος Μουζάκης μας κάνει για μια ακόμα φορά να γλείφουμε τα δάχτυλά μας, με το ασυναγώνιστο γλυκό κεράσι του!

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Yλικά

1 κιλό κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους

300 γραμμ. νερό

χυμό από 3 λεμόνια

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική



Eκτέλεση

Βάζουμε τα κεράσια, το νερό και τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κεράσια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά, ωσότου γίνει παχύ σιρόπι. Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα στο σιρόπι και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά στη φωτιά, ώστε να δέσει το γλυκό.

Γεμίζουμε τα βάζα.

Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ


site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr
Twitter: https://twitter.Δcom/MOYZAKHS
facebook:Σεφ Κωνσταντίνος Μουζάκης
Linkedin:Κωνσταντινος ΜουζακηςYoutube: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Google+: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 0030 694 8882578




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ