Έχετε δοκιμάσει ποτέ στο παρελθόν Μπραντάδα Μπακαλιάρου; Ο Άκης Πετρετζίκης όχι μόνο μας τη συστήνει αλλά θα μας μάθει να τη μαγειρεύουμε κιόλας!

Ο αγαπημένος μας chef, Άκης Πετρετζίκης, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε Μπραντάδα Μπακαλιάρου! Εύκολη και γρήγορη συνταγή...



Recipe main 87140429 06353 ouzomezedes mprantada mpakaliarou
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το www.akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής!


Συστατικά:
500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
1 - 2 πατάτες
1 - 2 μικρές σελινόριζες
3 σκελίδες σκόρδο
2 δάφνες
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι 

πιπέρι
μυρωδικά

Μέθοδος Εκτέλεσης:
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο. Τον βάζουμε σε ένα μπολ με 2 λίτρα νερό και τον αφήνουμε για 2 ημερές. Μέσα στη μέρα αλλάζουμε μία φορά το νερό με καινούριο. Και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία την επόμενη άρα συνολικά θα γίνει αλλαγή 3 φορές.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 3x3εκ. Τις σελινόριζες αφού καθαρίσουμε πρώτα τη φλούδα τους τις κόβουμε και αυτές με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι με προσοχή  σε κομμάτια 2x3 εκ.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό τις πατάτες, τις σελινόριζες, τον μπακαλιάρο και τις δάφνες να βράσουν.
Τέλος αφαιρούμε τις δάφνες τα σουρώνουμε και χτυπάμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά.


Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
        

    


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ