Βίδες με ανθότυρο και λιαστές ντομάτες! Μμμμ.. νοστιμιά! Μια ακόμα μοναδική συνταγή από τα χεράκια της Ντίνας Νικολάου!

Βίδες με δυο βασικά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα κάθε νοικοκυράς, τυρί και ντομάτες, μαγειρεύει για εσάς η μοναδική Ντίνα Νικολάου!



Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το www.dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής!

Υλικά:
Για 4 μερίδες:
1 πακέτο ζυμαρικά βίδες ή άλλο, παρόμοιου μεγέθους
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας (θα τη βρείτε σε βαζάκια, σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, ωστόσο, αν δεν βρείτε μπορείτε να φτιάξετε, πολτοποιώντας στο μπλέντερ λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. καλής ποιότητας ανθότυρο, θρυμματισμένο ή 250 γρ. παλαιωμένο (ξερό) ανθότυρο, χονδροτριμμένο
λίγη ρίγανη, φρέσκια ή ξερή, για το σερβίρισμα
2 κουτ. σούπας κάππαρη, καλά ξεπλυμένη και στραγγισμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω την πάστα λιαστής ντομάτας, ανακατεύω και αποσύρω αμέσως από τη φωτιά. Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Μοιράζω σε πιάτα και σκορπίζω το ανθότυρο, τη ρίγανη και την κάππαρη. Σερβίρω αμέσως.


Who is Who:


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ