Σαλάτα panzanella: η ιταλική εκδοχή της δικής μας χωριάτικης, με ντομάτα και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί από τα χέρια του ειδικού Γιάννη Λουκάκου

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

100 γρ. χωριάτικο ψωμί της προηγούμενης μέρας, κομμένο σε μέτρια καρέ και φρυγανισμένο
200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε όγδοα
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
120 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
10 αντζούγιες, κομμένες ζουλιέν
40 γρ. κάππαρη
10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
30 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
80 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
αλάτι



Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ