Η Νταιάν Κόχυλα μπαίνει στην κουζίνα μας και δημιουργεί: Φέτα σαγανάκι σε κρούστα από σουσάμι και σάλτσα από αποξηραμένα βερύκοκα!

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):

http://www.alphatv.gr/sites/tv/files/microsite_article_images/feta_saganaki_1.jpg

225 γρ. σκληρή φέτα
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2 φλ. σουσάμι
1 κ.γ. κοπανισμένους κόκκους μαύρου πιπεριού
4 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κ.σ. βούτυρο

Για τη σάλτσα με βερύκοκα:
1 φλ. βερύκοκα αποξηραμένα, κομμένα στα 2
1κ.σ μέλι
½ φλ. Ούζο
½ κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Η φέτα πρέπει να είναι ένα τετράγωνο κομμάτι, όχι τριγωνικό. Το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια 1,5 εκ. ή σαν χοντρά τετραγωνισμένα δάκτυλα.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό σε ένα ρηχό μπολ. Ανακατεύουμε το σουσάμι και τους κοπανισμένους κόκκους πιπεριού και τα απλώνουμε σε ένα ρηχό πιάτο. Βάζουμε τη φέτα στο αυγό και την αλείφουμε και από τις δύο μεριές και αμέσως μετά περνάμε τη φέτα μέσα από το μίγμα του σουσαμιού και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε τα κομμάτια στην κατάψυξη, πάνω σε λαδόκολλα και παγώνουμε για τουλάχιστον μια ώρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τη φέτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις η φέτα αρχίζει να μαλακώνει, την αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας και το μίγμα σουσαμιού.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα αποξηραμένα βερύκοκα, τα αφήνουμε να σοταριστούν λίγο, σβήνουμε με το ούζο και τέλος προσθέτουμε το μέλι και το κύμινο.
Περιχύνουμε τη φέτα με τη σάλτα και σερβίρουμε.

alphatv.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ