Παγωμένη τούρτα λεμόνι για να δροσιστούμε μεσ'τον καύσωνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου-Σαββατοκύριακο έρχεται, να σας γλυκάνω λίγο!

Υλικά συνταγής

300 γρ. μπισκότα λεμονιού γεμιστά ή απλά
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 λεμόνια ακέρωτα
1 λίτρο ορμπέ λεμόνι (σπιτικό ή εμπορίου)
½ λίτρο παγωτό βανίλια
450ml άγλυκη σαντιγί
βατόμουρα ή μούρα για το σερβίρισμα
λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα



Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr  για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μπισκότα θέλουμε. Αυτά τα γεμιστά με λεμόνι όμως θα δώσουν έξτρα γεύση σε αυτή την φανταστική τούρτα. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. απλώνουμε το μισό μείγμα μπισκότου, όπως στο τσίζ κέικ. Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες. Κάθε φέτα την κόβουμε στην μέση, και τοποθετούμε περιμετρικά γύρω γύρω στο χείλος της φόρμας. Όταν ξεφορμάρουμε θα φαίνονται οι φέτες λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το σορμπέ λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το υπόλοιπο μπισκότο. Πατάμε καλά να είναι ομοιόμορφα στρωμένο. Από πάνω κάνουμε μια στρώση παγωτό βανίλια. Τέλος απλώνουμε την σαντιγί κάνοντας σχέδια με κορνέ. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με βατόμουρα και φέτες λεμονιού. Παγώνουμε την τούρτα το λιγότερο 2-3 ώρες. Πριν σερβίρουμε αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.


Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ