Ψαράκι έως 20€ στην Αθήνα: 9 φθηνές ψαροταβέρνες που σερβίρουν φρεσκότατο πλην όμως όχι ..αλμυραθαλασσινά

Ποιος είπε ότι η γεύση από θάλασσα πρέπει να είναι «αλμυρή» με την μεταφορική έννοια του όρου;

Ποιος είπε ότι η γεύση από θάλασσα πρέπει να είναι «αλμυρή» με την μεταφορική έννοια του όρου; Πιάσαμε τραπεζάκι στις πιο τίμιες ψαροταβέρνες και τα πιο νόστιμα ουζερί της Αθήνας και των περιχώρων, απολαύσαμε θαλασσινούς μεζέδες, μελωμένο χταποδάκι, σούπερ γαύρο μαρινάτο, ωραία μπαρμπουνάκια και άλλα ψάρια αυτής της συνομοταξίας, και πληρώσαμε 20€ ή και λιγότερα το άτομο. Κρατήσαμε από το in2life.gr  και την Ηρώ Κουνάδη και τις δέουσες σημειώσεις για να τα μοιραστούμε μαζί σας. 



Πεζούλας-  Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, τηλ: 210 9422684


Διατηρεί εδώ και χρόνια την φήμη μιας από τις πιο τίμιες ψαροταβέρνες της Αθήνας. Ατμόσφαιρα και περιβάλλον βγαλμένα από την παλιά Αθήνα, δροσερή βεραντούλα για τα καλοκαίρια και ολόφρεσκο ψάρι ανάλογα με την ημέρα και την ψαριά. Σταθερές αξίες είναι η καραβιδόψιχα, οι ψητές γαρίδες, το χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια και τα τηγανιτά καλαμαράκια –το τηγάνι γενικά είναι το «φόρτε» του. Το γλυκό στο τέλος είναι κερασμένο. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο με ουζάκι, αν περιοριστείτε στα μικρά ψάρια και τα θαλασσινά. 

Το Υπερωκεάνειον-  Μ. Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, τηλ: 210 4180030



Μικρό (παρά το όνομά του) αλλά θαυματουργό, το Υπερωκεάνειο απλώνει λίγα τραπεζάκια πλάι στον δρόμο που οδηγεί στην Πειραϊκή, και σερβίρει εξαιρετικό κριθαρότο θαλασσινών, ψιλό ψαράκι, σαρδέλλες φούρνου, λαβράκι μαρινάτο, μελωμένο χταποδάκι με κάππαρη, σουπιές με ταχίνι και άλλα πεντανόστιμα πιάτα… από τη θάλασσα, σε αρκετά λογικές τιμές. Στο εσωτερικό του, η διακόσμηση κινείται σε νοσταλγικά ρετρό μονοπάτια, ενώ η… έλλειψη χώρου κάνει την ατμόσφαιρα πιο παρεΐστικη. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο. 

Ψιψίνα-  Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9822339



Το… έτερον ήμισυ του Κυρ-Αρίστου, του δημοφιλούς κρεατοφαγικού στεκιού ακριβώς δίπλα της, η Ψιψίνα απλώνει χάρτινα τραπεζομάντιλα στην σκεπασμένη της αυλή, μας καλωσορίζει με κερασμένη ψαρόσουπα και σερβίρει ολόφρεσκο ψαράκι, αλλά και κριθαρότο με γαρίδες, μυδοπίλαφο, ταραμοσαλάτα και ωραιότατο γιουβέτσι σουπιάς με το μελάνι της. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 20€ κατ' άτομο. 

Τα Βράχια της Πειραϊκής-  Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4538461



Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα (και πιο τίμια) ψαροταβερνάκια/ουζερί της Πειραϊκής, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή τις ώρες αιχμής μέχρι να αδειάσει τραπέζι, καθότι δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις. Θα ανταμειφθείτε, με ωραιότατο χταποδάκι στα κάρβουνα, μύδια σαγανάκι και όλα τα ψαράκια της κατηγορίας γαύρου/ αθερίνας. Από τα ορεκτικά, μην χάσετε τα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια. Συνοδεύετε με σχετικά δυσεύρετες ετικέτες ούζου (όπως το δικό μας αγαπημένο Πιτσιλαδή) και πληρώνετε περί τα 15-17€ το άτομο.

Το Ακρί- Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110



Άλλο ένα αγαπημένο (και οικονομικό) στέκι στην Πειραϊκή, στην άκρη της παραλιακής περαντζάδας από την οποία πήρε και το όνομά του. Απλώνει τραπεζάκια έξω με θέα στα βράχια της Πειραϊκής και τον ήλιο που καθρεφτίζεται στη θάλασσα, και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά και λαχταριστούς ουζο-μεζέδες σε γενναίες μερίδες. Ξεχωρίζουν το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο μαρινάτος γαύρος, οι γαρίδες, τα τηγανιτά καλαμαράκια, και το συμιακό γαριδάκι. Στα hit του καταλόγου, μια εξαιρετική γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα. Οι τιμές είναι καλές, στα 15-20€ το άτομο, μαζί με το απαραίτητο ουζάκι.  

Δείτε τα υπόλοιπα στο in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ