Αποκλειστικό: «My Live Gym»: To «επαναστατικό» γυμναστήριο που «έρχεται» στο σπίτι σας - Online ασκησεις γυμναστικής σε πραγματικό χρόνο (φωτό & βίντεο)

«Θέλω να γυμναστώ, θέλω να χάσω κιλά, να μπω σε πρόγραμμα και να «ξεσκουριάσω» αλλά... ποιος τρέχει μέχρι το γυμναστήριο; Μακάρι να ήταν 2 βήματα...»! Αλήθεια, πόσα και πόσα άτομα που θέλουν να γραφτούν στο γυμναστήριο, δεν έχουν σκεφτεί έτσι, επειδή δεν έχουν χρόνο για να «πεταχτούν» ως εκεί ή επειδή είναι πολύ μακριά; Πόσοι δεν το έχουν ξεκινήσει ποτέ ή το έχουν παρατήσει, επειδή... βαριούνται τα πηγαινέ-έλα;

«Θέλω να γυμναστώ, θέλω να χάσω κιλά, να μπω σε πρόγραμμα και να «ξεσκουριάσω» αλλά... ποιος τρέχει μέχρι το γυμναστήριο; Μακάρι να ήταν 2 βήματα...»! Αλήθεια, πόσα και πόσα άτομα που θέλουν να γραφτούν στο γυμναστήριο, δεν έχουν σκεφτεί έτσι, επειδή δεν έχουν χρόνο για να «πεταχτούν» ως εκεί ή επειδή είναι πολύ μακριά; Πόσοι δεν το έχουν ξεκινήσει ποτέ ή το έχουν παρατήσει, επειδή... βαριούνται τα πηγαινέ-έλα; Και πόσοι από εμάς, δεν ευχηθήκαμε να ήταν δίπλα στο σπίτι μας; Ε, το My Live Gym, έδωσε τη λύση! Και την προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, φέρνοντας το γυμναστήριο όχι δίπλα σας, αλλά μέσα στο σπίτι σας! Ναι, καλά διαβάσατε!

Το Μylivegym είναι ένα πρωτοποριακό γυμναστήριο που παρέχει online ασκήσεις γυμναστικής σε πραγματικό χρόνο. Χάρη σε αυτή την πραγματικά start up & πρωτοποριακή ιδέα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στα ελληνικά τα πιο δημοφιλή προγράμματα fitness όπως yoga, pilates, χορογραφίες fitness αλλά και πλήθος δυναμικών προγραμμάτων! Πλέον, η γυμναστική είναι πιο προσιτή από ποτέ!



To eirinika.gr, θέλησε να μάθει για εσάς, περισσότερα σχετικά με το My Live Gym, το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείτε να ακολουθήσετε live από το σαλόνι σας, την κρεβατοκάμαρα, ακόμα & τη βεράντα σας! Για τον λόγο αυτό, επικοινώνησε με τον Γιάννη Τριανταφυλλίδη, τον έναν εκ των δύο ιδρυτών & Business Development Director της επιχείρησης, ζητώντας του να μας λύσει τις απορίες γύρω από τα πιο εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται στον καθένα, ακούγοντας για ένα... ζωντανό γυμναστήριο στην οθόνη του υπολογιστή του!

**************

Κύρια σημεία:

  • Η πρωτοτυπία του My Live Gym, αφορά αφενός την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων και αφετέρου την διαδραστικότητα των μαθημάτων μέσω μιας διαδικτυακής κοινότητας μεταξύ instructor και χρηστών.
  • Στο MyLiveGym παρέχεται πλήθος μαθημάτων που αφορούν όλες τις μυϊκές ομάδες και προσεγγίζουν τα πρότυπα του σύγχρονου Fitness, όπως yoga, pilates, zumba, fat burning, bollywοod fitness, abs n hips και άλλα πολλά.
  • Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκέπτεται συχνά το διαδικτυακό γυμναστήριό του και να ακολουθήσει με μεθοδικότητα το πρόγραμμα άσκησης που του ταιριάζει. Αδιαμφισβήτητα θα δει αλλαγή στο σώμα του μετά τις πρώτες κιόλας εβδομάδες.
  • Η εγγραφή στο γυμναστήριό μας είναι μία πολύ απλή διαδικασία και γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας mylivegym.gr.
  • Στο τέλος του μαθήματος γινόμαστε όλοι μια παρέα, σχολιάζουμε το μάθημα, κάνουμε τις ερωτήσεις μας στην γυμνάστρια και συζητάμε τις επιδόσεις μας!
  • Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τα οφέλη της άσκησης στην υγεία και την ευεξία, ρίχνοντας το βάρος μας κυρίως στην εξωτερική εμφάνιση.

****************


Χάρης Αποστολόπουλος: Πώς και πότε ξεκίνησε το όλο εγχείρημα του MyliveGym; Τίνος ήταν η ιδέα; Εμπνευστήκατε από κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό;

Γιάννης Τριανταφυλλίδης: To MyLiveGym ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του ’13 προσφέροντας ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής στα μέλη του εδώ και 8 μήνες. Είμαστε μια ομάδα δύο φίλων και η ιδέα μας ήρθε εντελώς τυχαία μέσα από την καθημερινότητά μας. Καθώς πλησίαζε το περσινό καλοκαίρι στην προσπάθειά μας να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά μας για να πάμε στο γυμναστήριο, αναρωτηθήκαμε πόσο πολύ θα μας εξυπηρετούσε ένα γυμναστήριο που να μην χρειαζόταν να χάσεις χρόνο στις μετακινήσεις και να κάνεις όποτε θέλεις γυμναστική από την άνεση του σπιτιού σου.



Έτσι, εκμεταλλευόμενοι τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα διαδικτυακό γυμναστήριο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το φυσικό γυμναστήριο. Το πρώτο πράγμα που κάναμε αφού μας ήρθε η ιδέα είναι η μελέτη του ανταγωνισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πολύ γρήγορα ανακαλύψαμε πως στο εξωτερικό η ιδέα αυτή έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα και να εξαπλώνεται σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα ευτυχώς ή δυστυχώς ήμασταν πάρα πολύ πίσω στην διαδικτυακή γυμναστική και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που είμαστε οι πρωτοπόροι σε ένα τέτοιο εγχείρημα.



ΧΑ: Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερη ιδέα. Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση από τον κόσμο; «Έπιασε»;

ΓΤ: Η ιδέα του MyLiveGym αποτελεί αναμφίβολα από τις πιο πρωτότυπες start up που απευθύνεται στον μέσο Έλληνα. Η πρωτοτυπία του αφορά αφενός την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων και αφετέρου την διαδραστικότητα των μαθημάτων μέσω μιας διαδικτυακής κοινότητας μεταξύ instructor και χρηστών. Η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική από τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας, πράγμα που μας ωθεί να ξεκινήσουμε την νέα χρονιά με ακόμα περισσότερη όρεξη και νέες λειτουργίας που θα εκτοξεύσουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία των χρηστών.


ΧΑ: Ποια είναι η διαφορά του MyliveGym από ένα απλό DVD με γυμναστικές ασκήσεις, πέραν του live;

ΓΤ: Το Live αναμφίβολα αποτελεί την βασική διαφορά του γυμναστηρίου μας από ένα απλό DVD γυμναστικής, όχι μόνο γιατί ο χρήστης γνωρίζει ότι αυτό που βλέπει δεν είναι μαγνητοσκοπημένο αλλά πιο πολύ γιατί δημιουργεί την αίσθηση ότι έχει παρέα σε αυτό που κάνει, τόσο τους υπόλοιπους χρήστες όσο και τον instructor. To πιο ενδιαφέρον όμως σε όλο αυτό είναι ότι στο τέλος του μαθήματος γινόμαστε όλοι μια παρέα, σχολιάζουμε το μάθημα, κάνουμε τις ερωτήσεις μας στην γυμνάστρια και συζητάμε τις επιδόσεις μας. Πέρα από τις δύο αυτές βασικές διαφορές από ένα απλό  DVD, είναι και το γεγονός ότι τα μαθήματα έχουν συνέχεια όπως σε κάθε γυμναστήριο. Ο Σεπτέμβρης ξεκινά πιο χαλαρά και σιγά σιγά το επίπεδο ανεβαίνει μέχρι να φτάσουμε το καλοκαίρι.



ΧΑ: Ίσως επειδή ομολογουμένως οι Έλληνες, είναι της τελευταίας στιγμής και παραενδιαφέρονται για το πώς θα «δείχνουν» στην παραλία, ήταν λίγο πριν το καλοκαίρι όταν και είχατε τους περισσότερους συνδρομητές;

ΓΤ: Οι συνδρομές αυξήθηκαν κυρίως την περίοδο της άνοιξης και του Ιουνίου, την πιο κρίσιμη δηλαδή περίοδο πριν το καλοκαίρι. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τα οφέλη της άσκησης στην υγεία και την ευεξία, ρίχνοντας το βάρος μας κυρίως στην εξωτερική εμφάνιση με αποτέλεσμα το φαινόμενο «της τελευταίας στιγμής» να φανεί και στο MyLiveGym.



ΧΑ: Μπορεί κανείς από το σπίτι να αποδώσει το ίδιο καλά, όπως αν ήταν στο γυμναστήριο;

ΓΤ: Φυσικά! Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όταν λαμβάνουμε μηνύματα από τους χρήστες μας που μας ευχαριστούν γιατί έχουν δει αλλαγή στο σώμα τους. Το MyLiveGym δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα φυσικό γυμναστήριο. Προσφέρουμε πάνω από 20 διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής με ή χωρίς εξοπλισμό, για όλες τα επίπεδα δυσκολίας γυμνάζοντας όλες τις μυϊκές ομάδες. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκέπτεται συχνά το διαδικτυακό γυμναστήριό του και να ακολουθήσει με μεθοδικότητα το πρόγραμμα άσκησης που του ταιριάζει. Αδιαμφισβήτητα θα δει αλλαγή στο σώμα του μετά τις πρώτες κιόλας εβδομάδες.



ΧΑ: Μήπως απευθύνεται σε... τεμπέληδες που βαριούνται να πεταχτούν ως το αυτοκίνητο ή σε άτομα πιο μεγάλης ηλικίας;

ΓΤ: Σε καμιά περίπτωση το γυμναστήριό μας απευθύνεται μόνο σε όσους βαριούνται το γυμναστήριο, αλλά αφορά μια ευρύτερη κατηγορία ανθρώπων. Απευθύνεται σε αυτούς που ψάχνουν αρχικά μια πιο οικονομική λύση για να γυμναστούν, σε αυτούς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση σε ένα καλά οργανωμένο γυμναστήριο. Πολύ συχνά συναντούμε συνδρομητές από νησιά που έχουν βρει την λύση στο MyLiveGym. Επίσης απευθυνόμαστε σε άτομα που δεν έχουν χρόνο να επισκεφθούν ένα γυμναστήριο ,όπως εργαζόμενες μητέρες και κάνουν την γυμναστικής τους πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν τα άλλα γυμναστήρια είναι κλειστά. Τέλος, το MyLiveGym απευθύνεται σε άτομα που για προσωπικούς λόγους δεν αισθάνονται άνετα στο περιβάλλον του γυμναστηρίου.



ΧΑ: Τι προγράμματα παρέχετε; Υπάρχουν μαθήματα yoga, aerobic, pilates κοκ;

ΓΤ: Στο MyLiveGym παρέχεται πλήθος μαθημάτων που αφορούν όλες τις μυϊκές ομάδες και προσεγγίζουν τα πρότυπα του σύγχρονου Fitness, όπως yoga, pilates, zumba, fat burning, bollywοod fitness, abs n hips και άλλα πολλά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη διάθεση του χρήστη πάνω από 20 διαφορετικά προγράμματα fitness που απευθύνονται σε κάθε επίπεδο δυσκολίας προσφέροντας το πιο ολοκληρωμένο πακέτο γυμναστικής στην ελληνική γλώσσα.



ΧΑ: Πώς μπορεί κάποιος να εγγραφεί;

ΓΤ: Η εγγραφή στο γυμναστήριό μας είναι μία πολύ απλή διαδικασία και γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας mylivegym.gr. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συμπληρώσει μία απλή φόρμα εγγραφής με τα απαραίτητα στοιχεία του και να επιλέξει το πακέτο συνδρομής που του ταιριάζει! Η μηνιαία εγγραφή έχει κόστος μόνο 12 Ευρώ και του εξασφαλίζει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα fitness. Η εξόφληση της συνδρομής μπορεί να γίνει είτε online είτε και με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό!



ΧΑ: Χρειάζεται να έχει κάποιος σπίτι του, όργανα γυμναστικής;

ΓΤ: Δεν είναι απαραίτητο ο χρήστης να έχει όργανα γυμναστικής στο σπίτι του καθώς τα περισσότερα προγράμματα δεν απαιτούν κανέναν απολύτως εξοπλισμό. Υπάρχουν και προγράμματα που απαιτούν οικιακό εξοπλισμό που βρίσκεται σε κάθε σπίτι, για παράδειγμα κοντάρι σκούπας, ρολό κουζίνας, μπουκαλάκια νερό ή τον βασικό εξοπλισμό όπως βαράκια ή κάποια μπάλα Pilates.



Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του My Live Gym πατώντας ΕΔΩ

Επιμέλεια: Χάρης Αποστολόπουλος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ