Λευτέρης Πανταζής - TUS: ''Η επαφή μας είναι μοναδική'' - Οι δύο τραγουδιστές μιλούν στον Γ. Βίτσα για την αναπάντεχη συνεργασία τους και το ντουέτο τους «Έρωτας» που έχει σπάσει ρεκόρ σε κλικ!

Τους ενώνει το ανατρεπτικό ντουέτο « Έρωτας» που σε ένα μήνα έχει κερδίσει περισσότερα από οχτακόσιες κλικ στο you tube. Ο Λευτερης Πανταζής και ο Tus μιλούν στο ΕΓΩ! weekly για την αναπάντεχη συνεργασία τους μην κρύβοντας τις προσωπικές τους αλήθειες. 

Τους ενώνει το ανατρεπτικό ντουέτο « Έρωτας» που σε ένα μήνα έχει κερδίσει περισσότερα από οχτακόσιες κλικ στο you tube. Ο Λευτερης Πανταζής και ο Tus μιλούν στο ΕΓΩ! weekly για την αναπάντεχη συνεργασία τους μην κρύβοντας τις προσωπικές τους αλήθειες. 

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20140910/low/newego_LARGE_t_661_106353324.JPG

AΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Κατά τη διάρκεια των μεγάλων μου επιτυχιών πίστευα ότι θέλουν να με σκοτώσουν. Ήταν ουσιαστικά ένα παιχνίδι του μυαλού μου. Δούλεψα πολύ μόνος μου.  Τα βρήκα με τον εαυτό μου. Ήταν τραγικό όμως. Δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο φοβόμουν επί ένα εξάμηνο. Κάθε βράδυ με πήγαιναν στο σπίτι μου δύο άνθρωποι, οι οποίοι παραλλήλως έρχονταν να με πάρουν προκειμένου να πάω το μαγαζί. Λ.Π.
Δε μπορώ να καταλάβω το λόγo ύπαρξης της Στικούδη. Δεν έχει φωνή. Έχει απλά μία ωραία παρουσία. Θα μπορούσε να παραμείνει μοντέλο. Είναι τρομερό ότι βγάζει λεφτά από τη μουσική. TUS

TUS

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με το Λευτέρη Πανταζή;

Πριν από μερικούς μήνες βρέθηκα σε ένα στούντιο ηχογράφησης και ακούγοντας τη μουσική ενός καινούργιου τραγουδιού  ανέφερερα «Είναι εξαιρετικό». Οι άνθρωποι εκεί τότε μου απάντησαν «Θα το’ πει ο Λευτέρης Πανταζής». Έπειτα από μερικές ημέρες  με ρώτησαν αν θα επιθυμούσα να ερμηνεύσουμε μαζί το κομμάτι και απάντησα εξαρχής θετικά γιατί  ο Λευτέρης είναι αποτελεί μία μεγάλη φιγούρα στη μουσική σκηνή των τελευταίων τριάντα χρόνων. Μου έστειλαν γραμμένους τους στίχους συμπλήρωσα ένα κουπλέ.

Παρουσιάστηκες στη δισκογραφία με το τραγούδι «Μη ρωτάς πώς περνάω» κάνοντας μεγάλη επιτυχία. Μου κάνει εντύπωση πώς παρά το γεγονός ότι βρίσκεσαι μόλις λίγα χρόνια στη μουσική βιομηχανία λες ευθέως τη γνώμη σου για τα πρόσωπα του τραγουδιού. Για παράδειγμα δεν έχεις κρύψει ότι δεν εκτιμάς τον Παντελίδη.

Ναι. Δε μου αρέσει. Γενικά στην Ελλάδα όλοι είναι προκατελλημένοι. Όταν λες την γνώμη σου για έναν καλλιτέχνη θεωρούν ότι το πράττεις επιθυμόντας να εναντιωθείς απέναντί του.Άλλη δουλειά κάνω εγώ και άλλη ο Παντελίδης. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι ή να αναμετρηθούμε στο ποιος είναι πιο καλός. Προσωπικά δε θεωρώ ότι έχει φοβερή φωνή, ούτε φυσικά σκηνική παρουσία και εμφάνιση. Είναι ένας φτηνός Σφακιανάκης γι’ αυτό πουλάει. Δεν είναι φάλτσος απλώς δεν έχει ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες. Είναι το πολύ ένας μέτριος τραγουδιστής.

Δεν αγγίζει καν το καλός. Μπορεί να τραγουδήσει απλά πράγματα. Δεν είναι ο Πάριος.

http://www.tralala.gr/wp-content/uploads/2014/09/pantazis-tus1.jpg

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες δε σου αρέσουν;

Ο Stan και η Στικούδη επίσης δε μου αρέσουν. Ο Stan είναι πολύ λαιτ. Δεν μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα. Δεν είναι perfomer όπως ο Σάκης Ρουβάς που προσωπικά δε με συγκινούσε ποτέ αλλά αλλά είχα δεχθεί ότι είναι “ένας”. Είναι υπερεκτιμημένοι αυτοί καλλιτέχνες. Αξίζουν για πέντε και τους έχουμε πλασάρει για πεντακόσια. Δε μπορώ να καταλάβω για παράδειγμα το λόγo ύπαρξης της Στικούδη. Δεν έχει φωνή. Έχει απλά μία ωραία παρουσία. Θα μπορούσε να παραμείνει μοντέλο. Είναι τρομερό ότι βγάζει λεφτά από τη μουσική.

Δε θα συνεργαζόσουν μαζί της;

Ποτέ και για κανένα λόγο. Θα ήταν η τελευταία μου επιλογή. Δε σέβομαι το ταλέντο και τις ικανότητές της. Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με το Stan την Στικούδη και τον Παντελίδη.

Μου κάνει εντύπωση πώς βρίσκεσαι στην Hip hop σκηνή δεν έχεις κάνει καθόλου καταχρήσεις.

Ναι. Δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά, δεν καπνίζω, ούτε πίνω αλκοόλ. Το στυλ αλλά και η μουσική που κάνω είναι παρεξηγημένη. Δεν συνεπάγεται πώς όποιος κάνει μαύρη μουσική έχει και μαύρη ζωή.

Ποια είναι τα πιο exteme πράγματα που έχεις κάνει στη ζωή σου;

Δεν ξενυχτάω, δεν έχω τρέλα με τα αυτοκίνητα και μηχανές, δεν είμαι συνεχώς στα κλαμπ ούτε ασχολούμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με τις γυναίκες. Είμαι πολύ κυριούλης στη ζωή μου. Νομίζω πώς το πιο extreme πράγμα που έχω κάνει είναι το ότι αναφέρω την ειλικρινή  γνώμη μου δημόσια χωρίς να φοβάμαι για τον κόσμο που θα χάσω.

http://www.myself.gr/sites/default/files/styles/article_image_large/public/field/image/leuteris-pantazis-tus-i-epafi-mas-einai-monadiki.jpg

‘Έχεις φτάσει στα άκρα;

Ναι. Όταν ήρθα στην Αθήνα δεν είχα στον ήλιο μοίρα. Ήμουν υπό του μηδενός. Ζούσα σε ένα ημιυπόγειο μία τρύπα είκοσι τετραγωνικών στα Εξάρχεια μην  έχοντας καθόλου χρήματα.  Έφτασα λοιπόν χωρίς να έχω διασυνδέσεις να συνεργαστώ με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Λευτέρης Πανταζής. Από τη μία άκρη βρέθηκα στην άλλη. Δεν ξέρω αν έχει συνέχεια. Μπορεί να βρίσκομαι τώρα στο υψηλότερο σημείο. Δε νομίζω ότι η μουσική μου στην Ελλάδα μπορεί να έχει μεγαλύτερη εξέλιξη.

‘Εχεις υπάρξει sex machine στην ερωτική ζωή σου;

Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Αθήνα από την Πάργα και έβλεπα όλες τις κοπέλες να με πλησιάζουν. Νόμιζα ότι όλες οι γυναίκες με γουστάρουν γι’ αυτό που είμαι.

Έχεις πάει με περισσότερες από μία κοπέλες;

Ναι. Όταν ήμουν στο στρατό μαζί με ένα φίλο μου κάναμε έρωτα με δύο κοπέλες ταυτοχρόνως.
Πολλοί μπορούν να πουν ότι δεν έχει κρύβει καμία ιδεολογία το είδος της μουσικής που υπερασπίζεσαι όταν κάνεις ντουέτο με το Λευτέρη Πανταζή ή τον Τσαλίκη.

Το hip hop στην Αμερική έχει ως ιδεολογία το black american dream. Στην Ελλάδα το έχουν συνδιάσει με τη μιζέρια, τη μαυρίλα  και την καταπίεση. Μόνο εδώ έχει σχέση με τον κομμουνισμό, την ανεργία, τα προβλήματα, τη μαυρίλα, το σκοτάδι.

Τι ξεχωρίζεις στο Λευτέρη Πανταζή;

Έχει προσωπικό στυλ και ύφος. Δεν υπάρχει αντίστοιχός του καλλιτέχνης.

Έχεις υπάρξει ωραιοπαθής;

Έχω απίστευτη αυτοπεποίθηση. Σκέψου μένω  ένα χρόνο στο καινούργιο μου σπίτι και δεν έχω βάλει ακόμα καθρέπτες. Δεν τους θεωρώ απαραίτητους. Δεν έχω επίσης τηλεόραση σπίτι μου. Δεν είχα ποτέ.

http://www.kratisinow.gr/wordpress/wp-content/uploads/2014/09/romeo-live-pantazis-tus.jpg

Λευτέρης Πανταζής

Ανατρέπεις για μία ακόμα φορά τα δεδομένα σου, συνεργαζόμενος με τον Tus.
Μου έκανε εντύπωση πώς ένα από τα τραγούδια του ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια views. Βλέποντας τον σε μία συνέντευξη μου άρεσε πολύ. Έτσι θέλησα να συνεργαστούμε και δεν είναι τυχαίο πώς μέσα σε ένα μήνα 800 χιλιάδες κόσμου έχουν ακούσει το τραγούδι μας στο Youtube. Η επαφή μας είναι μοναδική. Άρεσα στο κοινό του Tus και από πλευράς μου προσέφερα με την πείρα μου πράγματα σε εκείνον. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεργαστούμε το χειμώνα στο Romeo.

Τον τελευταίο ένα μήνα γράφεται ότι είσαι ερωτευμένος. Είναι αλήθεια;

Έχω κάνει μία γνωριμία.  Το αν προχωρήσει  ή όχι σε σχέση θα το φανερώσει ο χρόνος.
Υπήρξαν γυναίκες που ήταν δίπλα σου εξαιτίας μόνο του ότι ήσουν αναγνωρίσιμος;
Ναι. Κατάφερα όμως στη διαδρομή της σχέσης μας να αγαπήσουν το Λευτέρη.  Αρχικώς με στεναχώρησε αντιλαμβανόμενος πώς το μεγαλύτερο ποσοστό γυναίκων με πλησίαζε επειδή ήμουν ο Πανταζής. Έπειτα το αποδέχτηκα. Είπα «Απόλαυσε το» Αν καταφέρεις να τις πείσεις πώς αξίζεις και ως άνθρωπος έχεις κερδίσει το παιχνίδι.

Έχεις περάσει κατάθλιψη;

‘Οχι. Βίωσα όμως ένα πολύ δύσκολοτερο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια των μεγάλων μου επιτυχιών πίστευα ότι θέλουν να με σκοτώσουν. Ήταν ουσιαστικά ένα παιχνίδι του μυαλού μου.

Πώς το διαχειρίστηκες;

Δούλεψα πολύ μόνος μου.  Τα βρήκα με τον εαυτό μου. Ήταν τραγικό όμως. Δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο φοβόμουν επί ένα εξάμηνο. Κάθε βράδυ με πήγαιναν στο σπίτι μου δύο άνθρωποι, οι οποίοι παραλλήλως έρχονταν να με πάρουν προκειμένου να πάω το μαγαζί.

Δημιούργησες μία πολύ μεγάλη περιουσία. Αντιμετώπισες προβλήματα κατά την τριετία της κρίσης;

Ναι, όπως όλοι οι Έλληνες. Έπειδή είχα κάποιες επιχειρήσεις πέρασα δύσκολα. Ακόμα δεν έχει στρώσει η κατάσταση. Δεν το έβαλα κάτω. Προσπαθούσα και προσπαθώ ο πόνος να είναι λιγότερος. Έκανα περικοπές σε πολλά πράγματα. Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήθελα πάντα να βοηθώ τους ανθρώπους γύρω μου που έχουν ανάγκη. Με πλήγωνε ότι δε μπορούσα να το πράξω πια όπως παλαιότερα. Υπήρξαν ημέρες που δε μπορούσα να ανταποκριθώ στα έξοδα του σπιτιού,  να πληρώσω το χαράτσι, τη ΔΕΗ, αλλά και επιταγές που έτρεχαν επίσης. Έτυχε πάνω στην οικονομικά δύσκολη συγκυρία να περάσω ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και επί οχτώ μήνες δεν εργαζόμουν. Όσα έτοιμα χρήματα και αν έχεις αν τα χρησιμοποιείς τελειώνουν.

Ήταν σοκαριστικό το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισες;

Έφτασα ένα βήμα πριν το θάνατο. Όταν έχασα τη φωνή μου σοκαρίστικα. Ήμουν τυχερός. Το πρώτο διάστημα ήταν τρομακτικό. Ο γιατρός μου είπε « Έκανες πολλά καλά. Οι προσευχές του κόσμου εισακούστηκαν» Θεωρούσε πώς δεν θα κατάφερνα να αναρρώσω τόσο γρήγορα.  Τώρα πια κοιτάω περισσότερο το Λευτέρη.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ