Story of the Day: Πώς ο πολιτικός μηχανικός Μιχαήλ Παπανικολάου και αριστούχος του ΕΜΠ, χειροτονήθηκε ιερέας αμισθί και φεύγει για ιεραποστολή στην Αφρική!

Αριστούχος πολιτικός μηχανικός, στέλεχος μεγάλης εταιρίας απαρνήθηκε τα εγκόσμια, χειροτονήθηκε άμισθος ιερέας και αναχωρεί για ιεραποστολή στην Αφρική!

Απόφαση ζωής πήρε ο 25χρονος Μιχαήλ Παπανικολάου από τη Μαγνησία. Από αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στέλεχος μεγάλης εταιρίας στην Αθήνα, τα άφησε όλα και πάει ιεραπόστολος στη Μαύρη Ήπειρο!

Ιερέας με δίπλωμα ΕΜΠ

«Ήμουν πάντα κοντά στην εκκλησία και ήθελα να προσφέρω στο έργο της από οποιοδήποτε πόστο», λέει στο «Έθνος» της Μ. Τετάρτης ο Μιχαήλ Παπανικολάου.

Ο 25χρονος Βολιώτης αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και μάλιστα με άριστα.  Τα τυπικά προσόντα του κίνησαν το ενδιαφέρον μεγάλης εταιρείας φωτισμού και αυτοματισμού στην Αθήνα, η οποία τον προσέλαβε, ως στέλεχος.

Για λόγους που εξηγεί ο ίδιος στην εφημερίδα, αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών. Χειροτονήθηκε ως άμισθος ιερέας στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού Μαγνησίας και ετοιμάζεται τώρα να αναχωρήσει για την Αφρική. Στη Μαύρη Ήπειρο, επιθυμεί να βοηθήσει -όπως λέει- σε πρακτικά ζητήματα στην ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μπουρούντι, υπό τις οδηγίες του επισκόπου Ιννοκέντιου.

Τελευταία Μεγάλη Εβδομάδα στην πατρίδα

Μετρώντας αντίστροφα ο πατήρ Μ. Παπανικολάου περνάει τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας λειτουργώντας σε χωριό του Πηλίου, όπου βρίσκεται με την οικογένειά του - τη σύζυγο και το μόλις 3 μηνών αγοράκι τους. Αρχές του καλοκαιριού ο νεαρός ιερέας θα αλλάξει όχι μόνο χώρα, αλλά και ήπειρο. Θα βρεθεί στην Αφρική και στο Μπουρούντι. Εκεί θα ενταχθεί στην επισκοπή που ιδρύθηκε το 2009 και καλύπτει και τη Ρουάντα.

inner

Πνευματικός του πατέρας θα είναι ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Μπουρούντι κ. Ιννοκέντιος. Ο καταγόμενος από την Ουγκάντα ιερωμένος χειροτονήθηκε επίσκοπος τον Δεκέμβριο του 2012. Από τότε αγωνίζεται να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των 700 αγοριών που φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο.

Στις δυσκολίες που καλείται να υπερβεί ο κ. Ιννοκέντιος είναι η έλλειψη πόσιμου νερού στην ενορία γι’ αυτό προτείνει να επισκευαστεί και να επεκταθεί το σύστημα συλλογής βρόχινου νερού από τις στέγες των κτιρίων για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών. Στο έργο του θα έχει, πλέον, αμέριστο και ακούραστο συμπαραστάτη τον πατέρα Μιχαήλ από την πατρίδα των Κενταύρων.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ