Μηχανή του Χρόνου: Τα κορίτσια που πήδηξαν στο κενό για να σωθούν από την φωτιά τον Ιούλιο του 75 στη Βοστώνη - Πως μια φωτογραφία άλλαξε τους κανόνες της πυρασφάλειας! (φωτό)

Ιούλιος 1975, Βοστώνη

http://news247.gr/incoming/article3028783.ece/BINARY/w460/A-mother-and-her-daughter-falling-from-a-fire-escape-1975-1-700x961.jpg

Το πρωί της 22ης Ιουλίου ξέσπασε φωτιά σε μία πολυκατοικία της Βοστώνης. Σε διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, βρίσκονταν η 19χρονη Νταϊάνα Μπράιαντ και η δίχρονη βαφτιστήρα της, Τιάρε Τζόουνς.

Οι φλόγες τις ανάγκασαν να βγουν στο μπαλκόνι και ετοιμάζονταν να κατέβουν απ’ την έξοδο κινδύνου, όταν έφτασε η πυροσβεστική.

Ο πυροσβέστης Μπομπ Ονίλ ανέβηκε στο μπαλκόνι και καθώς άπλωνε τα χέρια του για να πιάσει τη φορητή σκάλα της πυροσβεστικής, η σκάλα κινδύνου κατέρρευσε.

http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/article3028787.ece/BINARY/w300/A-mother-and-her-daughter-falling-from-a-fire-escape-1975-3-322x400.jpg

Η σκάλα κινδύνου καταρρέει

Ο Ονίλ κρατήθηκε απ” τα σίδερα με το ένα του χέρι, αλλά η Νταϊάνα και η Τιάρε έπεσαν στο δρόμο από ύψος 15 μέτρων. Το σώμα της Νταϊάνα λειτούργησε σαν στρώμα και έσωσε τη ζωή της μικρής Τιάρε, όμως η 19χρονη ξεψύχησε λίγες ώρες αργότερα.

Την στιγμή απαθανάτισε ο φωτογράφος Στάνλι Φόρμαν, που είδε το πυροσβεστικό όχημα στο δρόμο και το ακολούθησε. Πίστευε ότι θα ήταν μία διάσωση ρουτίνας, αλλά δυστυχώς έκανε λάθος.

Φωτογράφισε τη στιγμή που κατέρρευσε η σκάλα, αλλά αμέσως μετά έστρεψε μακριά το βλέμμα του. Δεν ήθελε να δει τη στιγμή που θα χτυπούσαν το έδαφος.



Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια - Μηχανή του Χρόνου
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ