Όλα όσα έγιναν στο διήμερο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια γάμου του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας - Δυο δεξιώσεις σε Μουσείο Ακρόπολης & Ναυτικό Όμιλο και Λειτουργία με Ιερώνυμο (φωτό)

Τα 50 χρόνια γάμου, που ονομάζονται «Χρυσός Ιωβηλαίος» είναι μια σημαντική επέτειος για κάθε ζευγάρι, πόσω δε μάλλον για ένα πρώην βασιλικό ζεύγος. Στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, συμπλήρωσαν 50 χρόνια έγγαμου βίου

Τα 50 χρόνια γάμου, που ονομάζονται «Χρυσός Ιωβηλαίος» είναι μια σημαντική επέτειος για κάθε ζευγάρι, πόσω δε μάλλον για ένα πρώην βασιλικό ζεύγος. Στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, συμπλήρωσαν 50 χρόνια έγγαμου βίου και το γιόρτασαν με δύο δεξιώσεις με καλεσμένους άλλους «γαλαζοαίματους», εστεμμένους και μη. Δύο δεξιώσεις δόθηκαν, την Τετάρτη στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, και την Πέμπτη στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο. Το ίδιο πρωί, ανήμερα της επετείου, ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία πήγαν στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου εκεί με βασιλικές τιμές και με τους παλιούς θρόνους του τελετουργικού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’ έψαλλε δέηση και διάβασε ειδική ευχή.  



Περίπου 180 καλεσμένοι γιόρτασαν το βράδυ της Πέμπτης στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο, τα 50 χρόνια γάμου του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου με την Άννα Μαρία. Εστεμμένοι, πρώην και νυν, επιχειρηματίες, φίλοι και πρώην συνεργάτες του βασιλικού ζεύγους έδωσαν το παρών σε μια δεξίωση λιτή μεν, αλλά λαμπερή, όπου εντύπωση έκανε το dress code, καθώς οι άντρες φορούσαν tuxedo-μαύρο κοστούμι με παπιγιόν- και οι γυναίκες τουαλέτες.

 
 
Μπροστά στον Ναυτικό Όμιλο είχε μεταφερθεί, για την περίσταση, το σκάφος "Νηρεύς", με το οποίο ο Κωνσταντίνος κατέκτησε το 1960 το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης.



Ποιοι ήταν εκεί; Ντόρα Μπακογιάννη-Ισίδωρος Κούβελος, οι εφοπλιστικές οικογένειες Γουλανδρή, Χανδρή, Μαρτίνου, ο Σπύρος Νιάρχος, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λαιμού, Μαυρολέωντος, ο Μάρκος Νομικός με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Βικτώρια των Βουρβώνων, ο Γιώργος και Ηρώ Κόβα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος & Ζωή Λάσκαρη, ο Παύλος Ιωαννίδης του Ιδρύματος Ωνάση, οι οικογένειες Στέφανου & Μαρίνου Γερουλάνου, η οικογένεια Δοξιάδη, ο Μίνως & η Μαρί Κυριακού, το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου με τη σύζυγο του και ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ κόμης Ζακ Ρογκ με τη σύζυγο του.



Η παρουσία- έκπληξη της βραδιάς; Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.
Από τους «γαλαζοαίματους» καλεσμένους,  εκτός από την οικογένεια του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, ήταν εκεί οι: βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε , η πριγκίπισσα Βενεδίκτη και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, η βασίλισσας Σοφία της Ισπανίας, η Ινφάντα Ελένα και η πριγκίπισσα Ειρήνη, ο πρίγκιπας Χασάν της Ιορδανίας με τη σύζυγό του, ο βασιλιάς Συμεών της Βουλγαρίας με τη σύζυγό του Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο πρίγκιπας Ερνέστος Αύγουστος του Ανόβερο, ο πρίγκιπας Λούντβιχ του Μπάντεν με τη σύζυγό του, κ.α.



Όλοι οι καλεσμένοι έφτασαν ως τις 9, με τη βασίλισσα Σοφία να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετη και να αστειεύεται με τους δημοσιογράφους, λέγοντας τους "θα κάτσετε μέχρι να σας κάψει ο ήλιος;".

Η δεξίωση ξεκίνησε λίγο μετά της 21:00 και το μενού περιελάμβανε ραβιόλια με γέμιση από φιστίκια Αιγίνης, για κυρίως πιάτο σερβιρίστηκε φιλέτο μοσχαράκι με πατάτες και ψάρι, ενώ  επιδόρπιο ήταν cheese cake.



 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σαμπάνιες ήταν προσφορά γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και ήρθαν από το εξωτερικό. Ο Κωνσταντίνος για την περίσταση  έβγαλε έναν σύντομο λόγο, ενώ σε video wall προβλήθηκε βίντεο με τα εγγόνια  τους να τους εύχονται για τον Χρυσό Ιωβηλαίο.



Ο πρίγκιπας Μιχαήλ με τη σύζυγό του Μαρίνα Καρέλλα



Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τους υψηλούς προσκεκλημένους διασκέδασαν ζωντανή ορχήστρα με τον βαρύτονο Νικόλα Καραγκιαούρη να είναι ο «πρωταγωνιστής» της βραδιάς.


O πρίγκιπας της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη 





Η ινφάντα Ελένα της Ισπανίας





Η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο πρίγκιπας Φίλιππος 




Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία 





Η πριγκίπισσα Αλεξία και ο σύζυγός της Κάρλος Μοράλες 





Ο γιος του τέως βασιλιά, Παύλος και η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ 





Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Μαριάννα





Ο Σταύρος Ψυχάρης και η σύζυγός του Χριστίνα 





Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζωή Λάσκαρη 


Ο Ζακ Ρογκ με τη σύζυγο του

Ο Σπύρος Νιάρχος με τον πρίγκιπα Ερνέστο Αύγουστο του Ανόβερο



Κωνσταντίνος & Άννα Μαρία: Στο μουσείο της Ακρόπολης γιόρτασαν τα 50 χρόνια γάμου με τις αδερφές τους Σοφία & Ειρήνη - Όλη η λίστα των προσκεκλημένων εδώ! (φωτό)

Δάκρυα συγκίνησης για τον Κωνσταντίνο και την Άννα Μαρία που επέστρεψαν στην Μητρόπολη Αθηνών-Η ευχή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και οι θρόνοι που ξαναστήθηκαν! (φωτό)




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ