Adventure Rooms: Τo παιχνίδι που κάνει πάταγο στην Αθήνα χτυπώντας στα ίσια σε επισκεψιμότητα την Ακρόπολη - Η top ατραξιόν στην Ελλάδα γράφει το trip advisor! (φωτό)

Βάζεις τις χειροπέδες και σε πιάνει τέτοιο νευρικό γέλιο που δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Όταν ξεκινάει να μετράει ο χρόνος, έχεις μια απίστευτη αδρεναλίνη και τρελό ενθουσιασμό. Θες να πας παρακάτω και παρακάτω και να τα ξεκλειδώσεις όλα και να ανήκεις και εσύ στο 30% του κόσμου που έχει καταφέρει να «δραπετεύσει». Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Ο χώρος είναι ακριβώς όπως πρέπει, ούτε spooky, ούτε παιδικός. Use your mind, σκέψου πέρα από τα συνηθισμένα και θα τα καταφέρεις!

Ο Γιάννης έφτιαξε το Adventure Rooms μαζί με δυο φίλους του. Είναι όλοι 28 χρονών και έχουν σπουδάσει ηλεκτρολόγοι. Αφού παίξαμε και χάσαμε μπαίνοντας στο 70% των ομάδων που δεν καταφέρνει να «δραπετεύσει», μιλήσαμε μαζί του για την ιδέα που έκανε τόσο δημοφιλή την επιχείρησή του ώστε ξεπεράσει ακόμα και την Ακρόπολη στη δημοτικότητα των τουριστικών ατραξιόν της Αθήνας στο trip advisor! Αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη θέση και σε δημοτικότητα και σε εντυπώσεις [όλα τα σχόλια από όσους έχουν δοκιμάσει να παίξουν είναι ενθουσιώδη]!

Adventure Rooms 1

 Adventure Rooms 2

 Adventure Rooms 3

 Adventure Rooms 5

 Adventure Rooms 6

«Είμαστε τρεις. Δύο αγόρια και μια κοπέλα. Σπουδάσαμε όλοι ηλεκτρολόγοι, στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Ένας κοινός μας φίλος μας βρήκε δουλειά στην Ελβετία, πήγαμε να τον επισκεφτούμε, παίξαμε εκεί το παιχνίδι, μας άρεσε και ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για να το φέρουμε στην Ελλάδα. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Το αποφασίσαμε τα Χριστούγεννα. Τον Φλεβάρη κάναμε τα συμβόλαια, τον Απρίλη νοικιάσαμε τον χώρο και τον Ιούλιο ξεκινήσαμε.

Μια επιχείρηση που είναι 1η στο trip advisor και μετράει μόλις 3 μήνες ζωής είναι πολύ περίεργο να καταλάβεις πώς μαθεύτηκε. «Μαθεύτηκε από τους τουρίστες. Ξεκινήσαμε με φυλλάδια και κάθε κριτική που γινόταν στο trip advisor βοηθούσε για να ανέβουμε στην λίστα. Έρχονται γιατί το βλέπουν απ’ έξω ή γιατί γράφουν στο Google “alternative things to do in Athens”. Ή στο trip advisor. Το ότι έρχονται τουρίστες και ξανάρχονται για να πάνε στο διπλανό δωμάτιο, μας χαροποιεί πολύ. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος την ίδια δραστηριότητα 2 φορές στις 5 μέρες που θα είναι Αθήνα».

Το παιχνίδι ξεκίνησε από την Ελβετία και αυτή την στιγμή υπάρχει σε αρκετές χώρες. «Το original είναι ίδιο σε όλες τις χώρες. Αυτός που το ξεκίνησε είναι καθηγητής φυσικής και το έκανε για τους μαθητές του σε ένα σχολείο στην Ελβετία. Είναι μόλις 37 ετών και πλέον είναι φίλος μας. Το έκανε σαν project και όταν είδε ότι πέρασαν όλοι πολύ ωραία, αποφάσισε να το κάνει επιχείρηση».

Το παιχνίδι φαίνεται να πάει πολύ καλά και από οικονομικής άποψης, αφού τα παιδιά ετοιμάζουν και τρίτο δωμάτιο. «Ξεκινήσαμε 1η Ιουλίου. Τώρα φτιάχνουμε το τρίτο και θα πάμε για το τέταρτο δωμάτιο. Είναι μεγάλο το κτίριο και χωράει και άλλα δωμάτια. Ψάχναμε έναν χώρο κοντά σε μετρό. Μας βόλευε σαν διαρρύθμιση και επιλέξαμε αυτόν εδώ το χώρο».

Το ηλικιακό όριο για να παίξεις είναι από 8-9 χρονών και πάνω, με συνοδεία γονέα. «Έχουν υπάρξει και φορές που μπήκαν στα δωμάτια παιδιά ηλικίας 5 και 6 χρονών. Δεν τους βάλαμε χειροπέδες και δεν κλείσαμε καθόλου τα φώτα για να μην φοβηθούν. Στην αρχή βέβαια φρίκαραν που είδαν τους γονείς τους δεμένους, αλλά σιγά-σιγά μπήκαν στην ψυχολογία του παιχνιδιού και το διασκέδασαν».

Adventure Rooms 7

 Adventure Rooms 8

 Adventure Rooms 9

 Adventure Rooms 11

 Adventure Rooms 12

 Adventure Rooms 13

Στους δυο μήνες που λειτουργεί το Adventure Rooms έχουν συμβεί διάφορα τρελά πράγματα αλλά το panic button (ένα κουμπί που πατάς για να βγεις από το δωμάτιο σε περίπτωση ανάγκης) δεν το έχει πατήσει ακόμη κανείς. «Κάποιοι έκαναν μισή ώρα να λυθούν από τις χειροπέδες και έφεραν όλα τα έπιπλα του δωματίου κοντά τους χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια τους, αντί να λυθούν απλά. Μια άλλη φορά ήρθαν 8 Αιγύπτιες και έπαιξαν μονομαχία. Θεώρησαν ότι την ώρα που πετάμε το κλειδί στην αρχή του παιχνιδιού υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, έτσι η μια κοπέλα σκαρφάλωσε πάνω από τα σίδερα για να πάρει το κλειδί. Εμείς μπήκαμε μέσα στο δωμάτιο την ώρα που είχε περάσει ήδη το ένα πόδι και ήταν έτοιμη να πηδήξει από 2,5 μέτρα ύψος.

Στο Αdventure Rooms έχουν γίνει πολλά bachelor πάρτι και γενέθλια. «Φτιάξαμε ένα ειδικό σεντούκι με έναν γρίφο που είχε σχέση με τον χαρακτήρα του εορταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο περνάμε και εμείς όμορφα μαζί με τους ανθρώπους που έρχονται να παίξουν».

Τα στατιστικά αν και λίγα ακόμη έχουν πολύ ενδιαφέρον. Αυτοί που δεν καταφέρνουν με τίποτα να λύσουν τους γρίφους και να κερδίσουν είναι οι Αμερικάνοι. Οι Σκανδιναβοί από την άλλη τα πάνε τέλεια. Έρχονται και από πολύ μακρινές χώρες, από τη βόρεια Σιβηρία και πάρα πολλοί Αυστραλοί. Το ελληνικό κοινό έχει αρχίσει να αυξάνεται. Το παιχνίδι κοστίζει 10-15 ευρώ το άτομο, διαρκεί μία ώρα και η επίσκεψη γίνεται με ραντεβού.

Adventure Rooms 14

 Adventure Rooms 15

 Adventure Rooms 16

 Adventure Rooms 17

 Adventure Rooms 18

 Adventure Rooms 19

 Adventure Rooms 20

 Adventure Rooms 21

Αθηνάς και Κακουργοδικείου 2, (δίπλα στο μετρό), Μοναστηράκι, Αθήνα
τηλ. 2110124729

http://adventurerooms.gr/

https://www.facebook.com/AdventureRoomsGreece

Ρεπορτάζ: Μαίρη Βαμβακά, Παναγιώτα Καψούλη, Μαρίνα Πετρίδου - grekamag.gr
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ