Τα πιο εντυπωσιακά έργα ερωτικής τέχνης παρουσιάζει ο Guardian-  Εκπληκτικές απεικονίσεις της ερωτικής πράξης σε όλο το μεγαλείο της

H τέχνη ήταν ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένη με την έκφραση, το πάθος και τον αισθησιασμό, αλλά με το πέρασμα των αιώνων, υπήρξαν εκπληκτικές απεικονίσεις της ερωτικής πράξης σε όλο το μεγαλείο της. Ας δούμε τη λίστα της Guardian με τα κορυφαία ερωτικά έργα.

H τέχνη ήταν ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένη με την έκφραση, το πάθος και τον αισθησιασμό, αλλά με το πέρασμα των αιώνων, υπήρξαν εκπληκτικές απεικονίσεις της ερωτικής πράξης σε όλο το μεγαλείο της. Ας δούμε τη λίστα της Guardianμε τα κορυφαία ερωτικά έργα.


Katsukawa Shun’ei - Ten scenes of lovemaking, a scroll painting (1795-1810)

Katsukawa Shun’ei - Ten scenes of lovemaking

Η τέχνη της Ιαπωνίας ήταν πιο λεπτομερής και ολοκληρωμένη ως προς την ερωτική πράξη, πολύ πριν τους καλλιτέχνες της Δύσης, οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν με τόση άνεση με αυτή τη θεματική πριν από τον 20ο αιώνα. Η σκηνή απεικονίζει μία ερωτική "πολυτέλεια" με όμορφες και χρωματιστές σκηνές. Ο χρόνος κυλάει αργά. Οι έγνοιες της ζωής φαντάζουν ξεχασμένες και αφημένες σε μία ουτοπία της σωματικής ευχαρίστησης.

Andrea Riccio -Satyr and Satyress (1510-1520)

ερωτική τέχνη

Στην ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία οι σάτυροι είναι οπαδοί του θεού του κρασιού και βυθίζονται σε πάθος και έκσταση. Στην τέχνη της Αναγέννησης κυριαρχούσαν τα μοτίβα που αναφέρονταν στη λαγνεία, στο κυνηγητό με τις νύμφες, στην "κατασκοπεία" γυναικείων θεοτήτων που κοιμούνται. Σε αυτό το έργο, βλέπουμε ένα ζευγάρι σάτυρων να αγκαλιάζεται τρυφερά. Η αγάπη είναι άγρια. 

Picasso - The Kiss (1967)

ερωτική τέχνη

Ο Πικάσο επέλεξε να ζωγραφίσει ένα φιλί που δεν είναι ένα ρομαντικό άγγιμα των χειλιών, αλλά ένα παιχνίδι με τη γλώσσα. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα απλό φιλί, αλλά για μια εκστατική αλληγορία για όλα τα ζευγαρώματα που μπορεί κανείς να θυμηθεί ή να φανταστεί.

Egon Schiele - Two Women Embracing (1915)

ερωτική τέχνη

Ο καλλιτέχνης απεικονίζει δύο γυναίκες στο έργο του, βάζοντας την ερωτική περιέργεια σε κίνηση και δημιουργώντας μία τέχνη, που πλησιάζει την πιο μεγαλειώδη "πορνογραφία" που εμφανίστηκε ποτέ.

Henri de Toulouse-Lautrec - In Bed, the Kiss (1892)

ερωτική τέχνη

Η επιθυμία είναι όμορφη. Ο ιδιόρρυθμος Τουλούζ Λοτρέκ έζησε έντονα, γνώρισε τον υπόκοσμο και την παρακμή και τακτικά απεικόνισε πόρνες, χορευτές και καλλιτέχνες της Μονμάρτης στα έργα του. Οι δημιουργίες του που καταγράφουν σαν χρονογράφημα την περίοδο της belle epoque είναι πραγματικά συναρπαστικές.

Αfter Michelangelo, Leda and the Swan, (After 1530)

ερωτική τέχνη

Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο, ο Δίας πήρε τη μορφή ενός κύκνου για να αποπλανήσει τη Λήδα. Τέτοιοι μύθοι μεταφορφώθηκαν από καλλιτέχνες της Αναγέννησης σε σαγηνευτική και αισθησιακή ζωγραφική. 

Rembrandt - The French Bed (1646) 

ερωτική τέχνη

Ένα ζευγάρι στο κρεβάτι, ένα μοτίβο απογυμνωμένο από τη μυθολογία ή τη μεταφορά. Τέτοιες εικόνες υπήρξαν πολλές στην Αναγέννηση και την τέχνη του μπαρόκ.

Salvador Dalí - The Great Masturbator (1929) 

ερωτική τέχνη

Μια ναρκισσιστική ονειροπόληση που τρέφεται με μνήμη. Αυτή η ζωγραφική απεικονίζει το μυαλό του δημιουργού, που διέπεται από φαντασιώσεις και συμβολισμούς.

Giulio Romano - I Modi (The Positions)

ερωτική τέχνη

Ένα πολυτελές πορνογράφημα σε χαρακτικά, που απαγορεύτηκε, αλλά έγινε ευρωπαϊκό μπεστ σέλερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ