Good News: Στα 10 καλύτερα ιδιωτικά νησιά του κόσμου ο Σκορπιός! Δείτε ποια έβαλε από κάτω η δημοφιλής νησίδα του Ιονίου!

Ως ένας από τους 10 καλύτερους νησιωτικούς παραδείσους του κόσμου που απολαμβάνει, έχοντας δικαιώματα ιδιοκτησίας, η ελίτ των πλουσίων από όλο τον κόσμο, μεγιστάνες και διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ...

Ως ένας από τους 10 καλύτερους νησιωτικούς παραδείσους του κόσμου που απολαμβάνει, έχοντας δικαιώματα ιδιοκτησίας, η ελίτ των πλουσίων από όλο τον κόσμο, μεγιστάνες και διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ, προβάλλεται ο Σκορπιός στη βρετανική εφημερίδα telegraph.

Η λίστα με τα καλύτερα νησιά των πλουσίων είναι η εξής: 
1. Νησί Necker, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, Sir Richard Branson

Το αφεντικό της Virgin αγόρασε το νησί, επιφάνειας 74 ακρ, έναντι 180.000 δολαρίων το 1978 και, ως όρος πώλησης τέθηκε η κατασκευή ενός πολυτελούς resort. Σήμερα το ξενοδοχείο αυτό μπορεί να φιλοξενήσει έως 28 ανθρώπους στα 10 δωμάτιά του, ενώ ενοικιάζεται έναντι 62.000 δολαρίων την ημέρα. Διαθέτει 2 ιδιωτικές παραλίες, πισίνες, γήπεδα του τέννις και προσωπικό σεφ και προσωπικό 60 ατόμων.
2. Blackadore Caye, Μπελίζ, Λεονάρντο ντι Κάπριο

Το νησί, επιφάνειας 104 ακρ, αγοράστηκε έναντι 1,75 εκατ. δολαρίων και ο νέος ιδιοκτήτης του, έχοντας περιβαλλοντικές ανησυχίες, σκοπεύει να κτίσει ένα resort φιλικό στο περιβάλλον. Όπως έχει πει ο ίδιος, το resort φιλοδοξεί να αποτελέσει παράδειγμα αειφορίας στον τουρισμό.
3. Little Hall’s Pond, Μπαχάμες, Τζόνι Ντεπ

Εκτιμάται ότι ο σταρ το 2004 έβγαλε από την τσέπη του 3,6 εκατ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει το νησί, επιφάνειας 45 ακρ, δίνοντάς του το όνομα της κόρης του, Lily Rose. Το νησί έχει 6 παραλίες και χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια. 
 
4. Musha Cay και τα νησιά Copperfield Bay, Μπαχάμες, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Ο διασημότερος μάγος του κόσμου έχει στην ιδιοκτησία του μια αλυσίδα 11 νησιών, το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι το Musha Cay. Το μέρος αρέσει ιδιαίτερα στην Όπρα Γουίνφρεϊ και στον Μπιλ Γκέιτς, και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 24 επισκέπτες κάθε φορά. Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρντέμ παντρεύτηκαν στο νησί το 2010.
 
5. Ile Gagnon, Κεμπέκ, Σελίν Ντιόν

Η διάσημη τραγουδίστρια είχε μια πέτρινη πολυτελή έπαυλη στο επιφάνειας 19 ακρ νησί της το 2001. Πριν 2 χρόνια στο νησί μπήκε πωλητήριο, με τιμή 29,6 εκατ. καναδικά δολάρια, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρει αγοραστή.
 
6. St Phillips Island, Νότια Καρολίνα, Τεντ Τέρνερ

Ο μεγιστάνας των μίντια το αγόρασε έναντι 2 εκατ. δολαρίων το 1979, ακριβώς ένα χρόνο πριν δημιουργήσει το CNN. Το νησί έχει επιφάνεια 5.000 ακρ., δύο μίλια ακτογραμμής, δάση και λίμνες. 
 
7. Mago Island, Φίτζι, Μελ Γκίμπσον

Το νησί, επιφάνειας 8,5 τετραγωνικών μιλίων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά στον Νότιο Ειρηνικό. Ανήκε σε μια Ιαπωνική εταιρίας πριν αγοραστεί από το διάσημο ηθοποιό έναντι 15 εκατ. δολαρίων το 2005. Οι απόγονοι των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι διώχθηκαν τον 19ο αιώνα, διαμαρτύρονται για το καθεστώς ιδιοκτησίας του.
 
8. Rooster Cay, Μπαχάμες, Έντι Μέρφι

Το 2007, ο ηθοποιός κατέβαλλε 15 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το 15 ακρ. νησί, που βρίσκεται 5 λεπτά από την ακτή Nassau.
 
9. Lana'i, Χαβάη, Λάρι Έλισον

Το έκτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, από το 2012, ανήκει κατά 98% στο μεγάλο κεφάλι της Oracle, Λάρι Έλισον. Ο ίδιος φέρεται να κατέβαλλε γύρω στα 500-600 εκατ. δολάρια για να το αποκτήσει και σκοπεύει να επενδύσει άλλα 50 εκατ. δολάρια για να βελτιώσει τις υποδομές του.
 
10. Σκορπιός

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το νησί αγοράστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση τη δεκαετία του ’60 και ότι σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της εγγονής του, Αθηνάς, παρά τις προσπάθειές της να το πουλήσει στη θυγατέρα του ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έναντι 300 εκατ. δολαρίων. 
Πηγή: http://www.tornosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ