Good news: Οι Greek White σχεδίσαν το πρώτο υφασμάτινο τάβλι-Δεν παίρνουν ανάσα και ξεπουλάνε σε Ελλάδα και εξωτερικό-Καταπληκτικό!

Το τάβλι το έχουμε συνηθίσει σε ξύλινο ταμπλό, να ρίχνουμε τα ζάρια και να ακούγονται. Αυτή είναι η μισή απόλαυση λένε όσοι παίζουν φανατικά.

Το τάβλι το έχουμε συνηθίσει σε ξύλινο ταμπλό, να ρίχνουμε τα ζάρια και να ακούγονται. Αυτή είναι η μισή απόλαυση λένε όσοι παίζουν φανατικά. Σκέψου όμως να είσαι διακοπές στο νησί να θες να πας σε μία παραλία για λίγους, να πρέπει να διασχίσεις ένα δύσβατο μονοπάτι και να έχεις μαζί σου ένα τάβλι που δεν πιάνει ούτε χώρο και είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκαν οι Greek White όταν σχεδίαζαν το πρώτο τάβλι από ύφασμα.

Πώς σας ήρθε η ιδέα για το τάβλι;
Πρώτα γεννήθηκε η ιδέα για το Greek White, περίπου δύο χρόνια πριν, τρώγοντας ελληνικό πρωινό, αβγά μάτια και φρέσκο ψωμί, σε μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο φίλες που ήθελαν να γίνουν και συνεργάτες. Μέχρι να ωριμάσει και να σχεδιαστεί, να βγει στην παραγωγή, να λανσαριστεί μόλις το Πάσχα του 2014, ένα υφασμάτινο τάβλι, αυθεντικά ελληνικό, χειροποίητο, με χρώματα, φιλοσοφία, ιστορία ελληνική, με στόχο να ταξιδέψει σε μουσεία και επιλεγμένες μπουτίκ σε όλο τον κόσμο, με αφετηρία πάντα τη γενέτειρά του. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θυμίζει σε όλους μας, Έλληνες και ξένους, ελληνικό καλοκαίρι. Το τάβλι ήταν το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μας.

Untitled-1

Γιατί να πάρει κάποιος αυτό το τάβλι;
Γιατί ξέρει να χάνει και να κερδίζει. Θέλει να σταματάει τον χρόνο. Είναι ένα παιχνίδι, που δεν έχει ηλικία, απευθύνεται σε όλους, είναι το πιο αναπάντεχο δώρο που θα μπορούσες να δεχτείς ή να προσφέρεις. Μια μικρή υπενθύμιση, στην εποχή της τεχνολογίας, ότι με ένα ύφασμα, μερικά ξύλινα πούλια και ζάρια, μπορείς να αποκτήσεις νέους φίλους, να γελάσεις, να ξεχαστείς, να εκφραστείς ελεύθερα.

Θα μας πείτε με λίγα λόγια την ιστορία του;
Υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες ιστορίες για το τάβλι. Λαοί, εδώ και αιώνες, διεκδικούν την πατρότητά του. Αν μιλήσουμε για την ελληνική αρχαιότητα, συναντάμε το τάβλι σε μαρτυρίες, αντικείμενα τέχνης, ακόμη και κείμενα. Στο Greek White για να αφηγηθούμε εικαστικά την ιστορία του Backgammon a la Grecque και στους ξένους, σχεδιάσαμε ένα site, το οποίο, ζωντανεύει με εικόνες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μια ιστορία σε εξέλιξη. Είναι το www.greek-white.com, από το οποίο, μπορεί κανείς και να το παραγγείλει.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο τάβλι;
Δυσκολευτήκαμε πολύ αρχικά για να βρούμε ελληνικά υλικά, μπλε και άσπρο, αλλά και ξύλο οξιάς και πρώτες ύλες που είναι αποκλειστικά made in Greece, σε ένα τάβλι, που γίνεται για πρώτη φορά, και αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις όλων όσων το έχουν ήδη αποκτήσει, είναι σίγουρα κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο, καινοτόμο και κάτι που δεν υπήρχε στην αγορά, εντός κι εκτός.

IMG_4748 greek white 1 Untitled-4

Ποιοι το αγοράζουν περισσότερο, Έλληνες ή τουρίστες;
Το τάβλι a la Grecque το αγοράζουν εξίσου Ελληνες και ξένοι. Από τη Φινλανδία στην Αμερική και από την Πελοπόννησο στη Μύκονο, το τάβλι ταξιδεύει συνεχώς και παντού. Δεν χρειάζεται οδηγίες χρήσεως, ξετυλίγεται και αποκτά απευθείας τη δική του ζωή. Έχουμε δει παιδιά να παίζουν τάβλι a la Grecque, αγόρια και κορίτσια, πυροσβέστες, υπερήλικες, τουρίστες στο πλοίο και στην παραλία, σε όλες τις γλώσσες.

Τι διαστάσεις και βάρος έχει; Xωράει σε τσάντα παραλίας;
Το τάβλι a la Grecque είναι στο μέγεθος ενός σουπλά, εξαιρετικά ελαφρύ, χωράει παντού, γι’ αυτό και του αρέσουν τα ταξίδια. Και το ελληνικό φως.

www.greek-white.com

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου

Πηγή: http://grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ