Good news: Αχ αυτή η καλλιτεχνική ''ψυχή'' της Καλαμάτας - Δείτε εκπληκτικούς γλύπτες να χτυπούν την πέτρα και το μάρμαρο σε υπέροχες ''ζωντανές'' φωτογραφίες! (βίντεο)

Το ταλέντο και την πολυπλοκότητα της δουλειάς τους θα δείχνουν στο κοινό της Καλαμάτας οι γλύπτες της πόλης ως το τέλος του μήνα, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και την έκθεση "Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας".


http://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/4c05a8cf13041b0cfd7e0670357d0d59_XL.jpg
Οι περισσότεροι έχουν επιλέξει θέματα σχετικά με τον άνθρωπο και άλλοι σχετικά με τη μουσική και την τέχνη. Η πλειοψηφία τους είναι καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Καλαμάτα και άλλοι είναι από Σπάρτη ή επισκέπτες. Οι γλύπτες μαθήτευσαν όλο το χειμώνα κοντά στο Γιάννη Γκούζο, στο αντίστοιχο τμήμα στο Καλλιτεχνικό Στέκι.



Οπως είπε ο κ. Γκούζος, η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη δραστηριότητα ήταν και είναι εντυπωσιακή. Οι περαστικοί βλέπουν πώς η πέτρα παίρνει μορφή, σιγά-σιγά. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, ξένοι και Ελληνες, ρωτάνε να μάθουν, δίνουν συγχαρητήρια στους δημιουργούς. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι μεσσηνιακό, από ένα αρχαίο λατομείο στην Ανδρούσα και το έχει κάνει δωρεά ο Γ. Γιαννακόπουλος. Ολα τα έργα θα εκτεθούν ολοκληρωμένα στις 10 Αυγούστου στην πανσέληνο, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Προχθές, ο φακός της "Ε" βρήκε τους γλύπτες στην πρόβα τους για τη συμμετοχή στο χορευτικό εργαστήρι "On the road". Οι ίδιοι κρατούσαν το ρυθμό με τα καλέμια τους, μετέχοντας έτσι στο Φεστιβάλ Χορού. 

Πρόκειται για τους: Γιάννη Γκούζο, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Γιώργο Βασιλόπουλο, Γιώργο Βαλαβάνη, Βίκυ Ταφύλη, Γιάννη Κάλφα, Μάνο Βαβαδάκη, Τάσο Πάττα, Βασίλη Καριζώνη, Σπύρο Γεωργόπουλο, Παναγιώτη Λάμπρου, Γιώργο Μυλωνά, Φώτη Γεωργακά. 

 

Γ.Σαρ. 

Γιάννης Γκούζος

Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Γιώργος Βασιλόπουλος

Γιώργος Βαλαβάνης 

Γιάννης Κάλφας 

Μάνος Βαβαδάκης

 

Τάσος Πάττας

Βασίλης Καριζώνης 

Σπύρος Γεωργόπουλος

 

Παναγιώτης Λάμπρου

Γιώργος Μυλωνάς 

 

Δημοσίευμα της Εφημερίδας Ελευθερία της Καλαμάτας - http://www.eleftheriaonline.gr/


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ