Good News: Τελείωσαν οι ετοιμασίες για το ιδιαίτερο Πασχαλινό έθιμο με το κάψιμο του... ιπτάμενου Ιούδα στην Σούδα! (φωτό - βίντεο)

Στη Σούδα, το κάψιμο του Ιούδα, δεν είναι μια τυπική αναβίωση ενός πασχαλινού εθίμου...

Στη Σούδα, το κάψιμο του Ιούδα, δεν είναι μια τυπική αναβίωση ενός πασχαλινού εθίμου...

Αντίθετα, είναι μια γιορτή «ζωντανή», που αρχίζει μέρες πριν την Ανάσταση και έχει για δυνατό πυρήνα της μια.... τεράστια παρέα... τους νέους της Σούδας!



Το αποτέλεσμα το βράδυ της Ανάστασης, μοναδικό!

Όπως διαβάζουμε στο flashnews, μόλις ο ιερέας ψάλλει το χαρμόσυνο μήνυμα «Χριστός Ανέστη», στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Σούδας, το ομοίωμα του Ιούδα φεύγει στον αέρα με σχοινιά και «προσγειώνεται», βάζοντας φωτιά στο λόφο από ξύλα που έχουν μαζέψει τα παιδιά στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.



Το νέο αίμα της περιοχής, έχει καταφέρει να μετατρέψει το βράδυ της Ανάστασης στη Σούδα, σε μια ξεχωριστή εμπειρία, αναφέρει το flashnews.gr.

Τις προηγούμενες ημέρες οι νέοι της περιοχής συγκεντρώνουν με καρότσες και φορτηγάκια, μεγάλη ποσότητα ξύλων κάνοντας σαματά και... ηχηρό το πέρασμά τους.




Μετά αρχίζουν το στήσιμο της κρεμάλας με ό,τι πατέντα μπορεί να φανταστεί κανείς και φυσικά με τα γέλια και κυρίως τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν και να κρατάνε ανεβασμένο το κέφι.



Έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τόσο γνωστό το τι συμβαίνει το βράδυ της Ανάστασης στη Σούδα, που κάθε χρόνο συρρέουν όλο και περισσότεροι πιστοί για να δουν από κοντά το θέαμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ