Συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης το αεροσκάφος της Virgin - Προσπάθησε να πετάξει σε τροχιά γύρω από τη Γη - Νεκρός ο κυβερνήτης (φωτό)

Τραγικό τέλος είχε η τελευταία δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους SpaceShipTwo της Virgin Galactic κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Τραγικό τέλος είχε η τελευταία δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους SpaceShipTwo της Virgin Galactic κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η εταιρεία αρχικά ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκε «μια αποτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με πηγές από κυβερνητική υπηρεσία που επικαλείται το CNN το SpaceShipTwo συνετρίβη λίγο μετά την αποκόλλησή του από το WhiteKnightTwo, το σκάφος, δηλαδή, που το μετέφερε σε μεγαλύτερα ύψη προκειμένου από εκεί να ξεκινήσει την πτήση του.   
 
Από τη συντριβή έχασε τη ζωή του ο συγκυβερνήτης ενώ αντίθετα σοβαρά τραυματισμένο είναι ο πιλότος, σύμφωνα με την αστυνομία.
Στο σημείο της συντριβής μεταβαίνει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin, προκειμένου να βρεθεί κοντά στα μέλη της ομάδας της Virgin Galactic.
Το σκάφος με το οποίο η εταιρεία του ομίλου Virgin του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί πτήσεις σε τροχιά γύρω από τη Γη, είχε νωρίτερα απογειωθεί για δοκιμαστική πτήση μαζί με το μεγαλύτερο σκάφος WhiteKnihgtTwo, το οποίο είναι και ο μεταφορέας του μέχρι το ύψος των 50.000 ποδών.

Στόχος αυτών των δοκιμαστικών πτήσεων ήταν να προετοιμαστούν καλύτερα οι πτήσεις στο όριο του διαστήματος σε ύψος πάνω από 100 χλμ. Η Virgin Galactic υποστήριζε ότι οι πρώτες πτήσεις στο ύψος αυτό θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2014 με 700 ανθρώπους να έχουν πληρώσει έως και 250.000 δολάρια για να επιβιβαστούν σε αυτό το σκάφος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ