Έφτασαν στην Ολλανδία οι σοροί 198 από τα θύματα του Boeing που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία-Συγκινητικές στιγμές στο αεροδρόμιο (φωτό & βίντεο)

Σε αεροπορική βάση στο Αϊντχόβεν στην Ολλανδία προσγειώθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) τα δύο αεροσκάφη τα οποία μετέφεραν τις σορούς των θυμάτων του Boeing της Malaysia που κατερρίφθη πάνω από την Ουκρανία.

Σε αεροπορική βάση στο Αϊντχόβεν στην Ολλανδία προσγειώθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) τα δύο αεροσκάφη τα οποία μετέφεραν τις σορούς των θυμάτων του Boeing της Malaysia που κατερρίφθη πάνω από την Ουκρανία.



Τα αεροσκάφη αναχώρησαν το μεσημέρι από το Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας και μεταφέρουν τις σορούς 40 θυμάτων της πτήσης ΜΗ17, από τους συνολικά 192.



Πρόκειται για ένα ολλανδικό στρατιωτικό μεταγωγικό τύπου Hercules C-130 το οποίο μετέφερε 16  σορούς και ένα αυστραλιανό C-17 Globemaster με 24 σορούς.



Τα αεροσκάφη με τις σορούς υποδέχθηκαν ο Βασιλιάς, η Βασίλισσα και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, όπως και εκατοντάδες συγγενείς των άτυχων επιβατών.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ουκρανίας, της Ολλανδίας, της Μαλαισίας και της Αυστραλίας παρευρέθησαν σε τελετή μνήμης στο Χάρκοβο, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ολλανδική τηλεόραση.

Έπειτα από ενός λεπτού σιγή και ομιλίες αξιωματούχων, τα ξύλινα φέρετρα φορτώθηκαν στα αεροσκάφη.












Πού βρίσκονται οι σοροί 82 επιβατών;
Με το ερώτημα, που βρίσκονται οι 82 σοροί των επιβατών της μοιραίας πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών που δεν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, η διεθνής κοινότητα περιμένει τα στοιχεία που θα ρίξουν «φως» στον «γρίφο» ποιος κατέρριψε το Boeing πάνω από την εμπόλεμη ανατολική Ουκρανία.

Αρχικά αγνοούνταν 98 σοροί, ωστόσο, το μεσημέρι της Τετάρτης, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι οι σοροί 16 ακόμη επιβατών του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών εντοπίστηκαν κάτω από το ντεπόζιτο καυσίμων, στα συντρίμμια του κατεστραμμένου αεροσκάφους.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι σοροί θα ανασυρθούν μόλις σπεύσουν στο σημείο της συντριβής ειδικοί.

Με τις αμερικανικές δυνάμεις αντικατασκοπείας να υποστηρίζουν ότι θα προσκομίσουν στοιχεία που ενοχοποιούν τους φιλορώσους αυτονομιστές και τους Ρώσους να διαμηνύουν πως τα δικά τους τα έχουν ήδη καταθέσει στην Ε.Ε, η Ολλανδία θρηνεί σήμερα τα θύματά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις σορούς των θυμάτων, ενώ η Βρετανία ξεκινά την αποκωδικοποίηση των «μαύρων κουτιών» του μαλαισιανού Boeing.



Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε σήμερα ότι παραμένει ασαφής ο αριθμός των σορών των επιβατών της πτήσης MH17 που έχουν μεταφερθεί με τρένο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Όπως συμπλήρωσε άγνωστος είναι και ο αριθμός των σορών που ενδεχομένως να βρίσκονται ακόμη στον τόπο της τραγωδίας.

 














Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ