Chris Dancy - O 45χρονος που ζει καλωδιωμένος με 700 αισθητήρες και καταγράφει κάθε λεπτό κάθε του κίνηση! (φωτό)

Ο 45χρονος Chris Dancy δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση ανθρώπου. Ζει συνδεδεμένος με 700 αισθητήρες και καταγράφει καθημερινά κάθε λεπτό της… ύπαρξής του. Η ζωή του είναι γεμάτη αισθητήρες, συσκευές και εφαρμογές που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο, κάθε του κίνηση, κάθε του ανάσα, ακόμα και τα συναισθήματά του.

Ο 45χρονος Chris Dancy δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση ανθρώπου. Ζει συνδεδεμένος με 700 αισθητήρες και καταγράφει καθημερινά κάθε λεπτό της… ύπαρξής του. Η ζωή του είναι γεμάτη αισθητήρες, συσκευές και εφαρμογές που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο, κάθε του κίνηση, κάθε του ανάσα, ακόμα και τα συναισθήματά του



Πολλοί θα μπορούσαν να τον χαρακτηρίσουν «tech freak», ο ίδιος πάντως απολαμβάνει αυτόν τον τρόπο ζωής, αναφέρει το star.gr.

Μεταξύ άλλων φορά ένα έξυπνο ρολόι Pebble, γυαλιά Google Glass, ένα περιβραχιόνιο Body Media και μια οθόνη παρακολούθησης των καρδιακών ρυθμών του.

http://iloveyou-magazine.com/wp-content/uploads/2014/02/Iloveyou_Chris-Dancy_Category1.jpg

Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του καταγράφεται, κι αν πολλοί θα θεωρούσαν έστω και την ιδέα αυτής της… παρακολούθησης αδιανόητη, εκείνος απολαμβάνει να καταγράφει τον τρόπο που κοιμάται, που τρώει, που πίνει ή που στέλνει ένα e – mail.

«Όταν αγγίζω κάτι θέλω να είμαι βέβαιος ότι μπορεί να μου δώσει πληροφορίες, ώστε μπορώ να το παρακολουθήσω, να το ερευνήσω, να το απεικονίσω και να μπορέσω να το μοιραστώ με άλλους ανθρώπους. Ξέρω πολύ καλά τι να πιω, τι να φάω, πότε να κοιμηθώ και πότε μπορεί ο οργανισμός μου να ξυπνήσει», δηλώνει ο 45χρονος Αμερικανός.

https://pressfolios-production.s3.amazonaws.com/uploads/20131213-0300-2-6902/open-uri20131213-2-1j0b5n8_profile_large

Ήδη δύο μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας θέλουν να τον προσλάβουν και ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει στη δημιουργία νέων προϊόντων. Ο ίδιος πάλι υποστηρίζει ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία μέσα στο σπίτι του, ενώ οι συσκευές που θα… φοριούνται θα περιοριστούν στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ