Τραγωδία στην Κύπρο - Συνετρίβη αεροσκάφος 40 χλμ από το τουρκικό Barbaros - Ανασύρθηκαν τα συντρίμμια του νωρίς το πρωί - Το χρονικό της μοιραίας πτήσης! (φωτό)

Mε την Τουρκία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κύπρο και να προκαλεί, η είδηση ότι ένα μικρό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στη Μεγαλόνησο.

Mε την Τουρκία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κύπρο και να προκαλεί, η είδηση ότι ένα μικρό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στη Μεγαλόνησο.

http://www.newsit.com.cy/files/Image/2014/OCTOBER/23/resized/croped/da_607_379_577_324.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν κατά πάσα πιθανότητα ένας κύπριος πολίτης και ένας λιβανέζος.

Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο της Πάφου και έκανε εκπαιδευτική εκπαίδευση.

Όταν χάθηκε από τα ραντάρ σήμανε συναγερμός στην Κύπρο και άμεσα ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης μιας και το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή είναι εκρηκτικό, όσο παραμένει εκεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Αυτό που δημιουργεί μεγάλη ένταση είναι η πληροφορία του ΣΚΑΙ ότι το μικρό αεροσκάφος κατέπεσε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/10/23/resized/syntrimia_xartis_567_355.jpg

Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, να αναφέρει αν έχει πρόβλημα ή για τους λόγους της επαναστροφής, απάντησε ότι είχε κάποιο πολύ μικρό πρόβλημα, το οποίο όμως ήταν αντιμετωπίσιμο. Ξαφνικά όμως το αεροσκάφος χάθηκε χαπό τα ραντάρ.

Σε αυτό επέβαινε ως πιλότος ο Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Λιβανέζο.

Ανασύρθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Diamond DA42 Λάρνακας που εκτελούσε πτήση από την Πάφο προς Βηρυτό, όταν χάθηκε από τα ραντάρ στις 19.04 χθες το απόγευμα.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Λάρνακας, ενώ το σήμα του χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από τη νότια πλευρά της παρανόμως δεσμευμένης από την Τουρκία περιοχής εντος της Κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να διεξαγάγει τις παράνομες έρευνες της με το «Μπαρμπαρός».
 
Από τα ξημερώματα συνεχίζονται οι έρευνες στην ίδια θαλάσσια περιοχή με πλωτά και πτητικά μέσα από την Κύπρο, τον Λίβανο και το Ισραήλ για τον εντοπισμό του πιλότου και του δεύτερου επιβάτη του αεροσκάφους.
 
Διαβάστε όλο το χρονικό της μοιραίας πτήσης στο Νewsit.com.cy

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ