Ο δραματικός αποχαιρετισμός της μητέρας του Αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφαλίστηκε: «Είμαστε περήφανοι παρά ποτέ για σένα James»-«Σ’αγαπώ James» γράφει η γυναίκα του-Τα tweets του δημοσιογράφου

Ο James Foley ήταν φωτορεπόρτερ που πήγαινε να καλύψει τα γεγονότα όπου υπήρχε «φωτιά». Δεν ήταν η πρώτη φορά που εκρατείτο όμηρος.

Ο James Foley ήταν φωτορεπόρτερ που πήγαινε να καλύψει τα γεγονότα όπου υπήρχε «φωτιά». Δεν ήταν η πρώτη φορά που εκρατείτο όμηρος. Το 2011 συνελήφθη στη Λιβύη και έμεινε στη φυλακή για 44 μέρες. «Πραγματικά είναι ένα κακό παραμύθι όλο αυτό που μας συνέβη. Είδα κι έγιναν πράγματα μπροστά στα μάτια μου που δεν θα μπορέσω ποτέ να αλλάξω. Εύχομαι όμως να είχα τη δύναμη να το κάνω».




Ο J.F. ήταν συντάκτης του Global Post, του οποίου η διεύθυνση τον είχε αποτρέψει από αυτή την αποστολή. Εκείνος όμως είχε πει τότε ότι «Θέλω να βρεθώ στην πρώτη γραμμή και να καταγράψω ακριβώς ό,τι συμβαίνει χωρίς να στηρίζομαι σε αυτά που μεταφέρονται στο facebook για την Αραβική άνοιξη». Να θυμίσουμε ότι είχε σκοτωθεί ήδη ο συνάδελφος του φωτορεπόρτερ  Άντον Χάμμερλ.

Μετά από αυτή την τρομερή περιπέτεια στη Λιβύη ο Foley ξαναγύρισε στη φωτιά με το τραγικό χθεσινό τέλος του, τον δημόσιο αποκεφαλισμό του και την on camera εκτέλεση του. Το μήνυμα που ανάρτησε η μητέρα του είναι αυτό:

«Ποτέ δεν υπήρξαμε πιο περήφανοι για τον γιο μας», αναφέρει το κείμενο και συνεχίζει: «Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να δείξει στον κόσμο τα δεινά του λαού της Συρίας. Παρακαλώ θερμά τους απαγωγείς να χαρίσουν της ζωές των υπόλοιπων ομήρων. Όπως και ο James είναι αθώοι. Δεν έχουν κανέναν έλεγχο στην αμερικανική κυβερνητική πολιτική στο Ιράκ, στη Συρία ή οπουδήποτε στον κόσμο. Ο James ήταν ένας εξαιρετικός γιος, αδερφός, δημοσιογράφος και άνθρωπος».

Στη φωτογραφία, η μητέρα του Foley, στο κέντρο.


 

 και παρακάτω θα δείτε τι έγραψε η σύζυγός του αποχαιρετώντας τον:



Οι τελευταίες του δημοσιεύσεις στο twitter λίγο πριν απαχθεί από τους τζιχαντιστές στη Συρία



Επιμέλεια Ε.Ν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ