Σε ποια χώρα ο νέος απάνθρωπος νόμος ποινικοποιεί γκέι και λεσβίες; Θα μπαίνουν φυλακή ακόμη και ισόβια! Δραπετεύουν κατατρεγμένοι αφού το 96% των συμπατριωτών τους δεν τους θέλει!

Ο υπουργός Υγείας της Ουγκάντα ​​λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα υφίστανται διακρίσεις κατά την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, παρά το γεγονός ότι η χώρα εισήγαγε έναν νέο σκληρό νόμο εναντίον τους.

Ο υπουργός Υγείας της Ουγκάντα ​​λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα υφίστανται διακρίσεις κατά την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, παρά το γεγονός ότι η χώρα εισήγαγε έναν νέο σκληρό νόμο εναντίον τους.

Ο δρ Ruhakana Rugunda σε δηλώσεις που έκανε στο BBC δήλωσε ότι όλοι οι άνθρωποι, ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι, θα πρέπει να έχουν πλήρη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, όμως πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι το νέο νομοσχέδιο θα έχει «καταστροφικές συνέπειες» για την απόκριση της χώρας απέναντι στον ιό HIV.


Η Ουγκάντα ​​είναι μια πολύ συντηρητική κοινωνία, όπου πολλοί άνθρωποι αντιτίθενται στην ομοφυλοφιλία. Η ομοφυλοφιλία ήταν ήδη παράνομη στην Ουγκάντα, αλλά ο νέος νόμος απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας και περιλαμβάνει για πρώτη φορά και τις λεσβίες. Ο νέος νόμος περιλαμβάνει ποινές ισόβιας κάθειρξης και ποινικοποιεί όχι μόνο το σεξ μεταξύ των ομοφυλοφίλων, αλλά ακόμα και το στοματικό σεξ.

Οι δυτικές κυβερνήσεις, ωστόσο, έχουν καταδικάσει την απόφαση του προέδρου Yoweri Museveni να εγκρίνει το νομοσχέδιο, απειλώντας να κόψουν τις επιδοτήσεις προς την κυβέρνηση της χώρας.

Υπόσχεση εμπιστευτικότητας

Οι αρχές της Ουγκάντα ​​μετά την καταδίκη από πολλές δυτικές χώρες του σκληρού αντι-gay νομοσχεδίου προσπάθησαν να δώσουν διαβεβαιώσεις ότι ο νέος νόμος δεν θα αλλάξει το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων στην υγειονομική περίθαλψη.

Ο κ. Rugunda προέτρεψε τους ομοφυλόφιλους να είναι ειλικρινείς με τους εργαζόμενους στην υγεία, όταν μιλούν μαζί τους για θεραπεία για τον ιό HIV/AIDS.

«Ολοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, βρίσκονται σε πλήρη ελευθερία να πάρουν πλήρη θεραπεία και να δώσουν στοιχεία για την κατάστασή τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Κι εκείνοι, οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτό το χώρο θα πρέπει να ζήσουν με την ηθική τους και να διατηρήσουν το ιατρικό απόρρητο των ασθενών τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ουγκάντα.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν απειλήσει να αποσύρουν την διεθνή βοήθεια προς την Ουγκάντα, πάνω στην οποία στηρίζεται το εύθραυστο σύστημα υγείας της χώρας. Η Ουγκάντα λαμβάνει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες ενισχύσεις από τις ΗΠΑ, που έχουν αρχίσει ήδη να επανεξετάζουν τα προγράμματα βοήθειας στην Ουγκάντα, μετά την ψήφιση του νέου νόμου.

Ωστόσο, ο δρ Rugunda είπε ότι είναι βέβαιος πως οι ΗΠΑ δεν θα περιορίσουν τα κεφάλαια, αλλά αν τελικά το κάνουν, τότε η Ουγκάντα θα το αντιμετωπίσει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, είπε πως η απόφαση της χώρας να υπογράψει ένα τέτοιο νομοσχέδιο «σηματοδοτεί μια τραγική μέρα για την Ουγκάντα και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ωστόσο, οι αρχές της αφρικανικής χώρας υπερασπίστηκαν την απόφαση, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Museveni ήθελε «να αποδείξει την ανεξαρτησία της Ουγκάντα απέναντι στην πίεση της Δύσης».

http://i2.wp.com/www.avmag.gr/av/wp-content/uploads/17453963_13639975.limghandler.jpg?resize=618%2C352

Ο βουλευτής David Bahati που εισήγαγε το νομοσχέδιο επέμεινε ότι η ομοφυλοφιλία «είναι μια συμπεριφορά που μπορεί κανείς να τη μάθει και να την ξε-μάθει».

Ομως, υπάρχουν ήδη ανησυχίες για κυνήγι μαγισσών σε βάρος ομοφυλόφιλων στην Ουγκάντα μετά από την δημοσίευση στη λαϊκή ταμπλόιντ Red Pepper, μιας λίστας από «200 κορυφαίους ομοφυλόφιλους» της χώρας.

Το 2011, ένας ομοφυλόφιλος ακτιβιστής στην Ουγκάντα ​​δολοφονήθηκε μετά την δημοσίευση από το περιοδικό Rolling Stone της Ουγκάντα μιας προτροπής για εκτέλεση ομοφυλόφιλων.

Αλλά και στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες που ανακαλούν ή σκέφτονται να ανακαλέσουν τις άμεσες ενισχύσεις στην Ουγκάντα, όπως η Σουηδία που στέλνει ενίσχυση 10,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ολλανδία έχει ήδη σταματήσει την επιδότηση ύψους 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων για το δικαστικό σύστημα της Ουγκάντα, ενώ η Νορβηγία και η Δανία δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν τις άμεσες ενισχύσεις τους που είναι συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων και για τις 2 χώρες, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

http://cdn.akous.gr/repository/2012/uganda.jpg

Τι περιλαμβάνει το αντι-gay νομοσχέδιο της Ουγκάντα

* Ισόβια κάθειρξη για το σεξ μεταξύ των ομοφυλόφιλων, συμπεριλαμβανομένου και του στοματικού σεξ

* Ισόβια κάθειρξη για «διακεκριμένη ομοφυλοφιλία», συμπεριλαμβανομένου του σεξ με ανήλικο ή του σεξ ενώ κάποιος είναι θετικός στον ιό HIV

* Ισόβια κάθειρξη για γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

* Επτά χρόνια για «απόπειρα διάπραξης ομοφυλοφιλίας»

* Πέντε με επτά χρόνια στη φυλακή ή 40.700 ευρώ πρόστιμο για προώθηση της ομοφυλοφιλίας

* Ακύρωση των πιστοποιητικών εγγραφής και ποινή επτά χρόνων φυλακής στους διευθυντές των επιχειρήσεων ή μη κυβερνητικών οργανώσεων που θα βρεθούν ένοχες για προώθηση της ομοφυλοφιλίας

http://crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/02/gay.jpeg

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ