Βίντεο: Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Παλαιστίνη ξέσπασε σε κλάματα για τη σφαγή στη Γάζα!

Ο Christopher Gunness, μέλος των Ηνωμένων Εθνών και εκπρόσωπος της UNRWA (υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες), κλήθηκε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα του Al Jazeera για τους συνεχείς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ο Christopher Gunness, μέλος των Ηνωμένων Εθνών και εκπρόσωπος της UNRWA (υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες), κλήθηκε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα του Al Jazeera για τους συνεχείς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

http://i.huffpost.com/gen/1940244/thumbs/o-CHRIS-GUNNESS-570.jpg

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ξέσπασε σε κλάματα μην μπορώντας να σχολιάσει τη φρίκη που αντικρίζει κάθε μέρα στην περιοχή όπου εκατοντάδες άμαχοι και παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα.

Ο ίδιος επέζησε από επίθεση του ισραηλινού στρατού σε σούπερ μάρκετ της Γάζας. Η συνέντευξη του έγινε με αφορμή την επίθεση στο σχολείο του ΟΗΕ όπου βρήκαν τον θάνατο πάνω από 20 άτομα. Μετά την επίθεση προκλήθηκε διεθνής κατακραυγή χωρίς όμως να πτοεί το Ισραήλ το οποίο την Τετάρτη βομβάρδισε λαϊκή αγορά εν μέσω εκεχειρίας.

15 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 160 τραυματίστηκαν.


UNRWA Christopher Gunness Breaks Down In Tears... από CDemo83

Μετά τον βομβαρδισμό του σχολείου, η UNRWA κατήγγειλε τον ισραηλινό στρατό για "κατάφωρη παραβίαση" του διεθνούς δικαίου:

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πιερ Κρέενμπιλ, ο επικεφαλής της UNRWA, όπως γράφει σήμερα η "Εφημερίδα των Συντακτών".

"Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να δεσμευθεί σε μια πολιτική δράση ώστε να τερματιστεί άμεσα η σφαγή που διαπράττεται», πρόσθεσε ο ίδιος. «Την προηγούμενη νύχτα παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν πλάι στους γονείς τους στο πάτωμα μιας σχολικής αίθουσας σε ένα καταφύγιο στη Γάζα που έχει χαρακτηριστεί ως τέτοιο. Είναι μια προσβολή για κάθε έναν από εμάς, μια αιτία διεθνούς ντροπής", υπογράμμισε ο Κρέενμπιλ.

"Μεταβήκαμε στο σημείο και συγκεντρώσαμε αποδείξεις. Αναλύσαμε τα συντρίμμια, τους κρατήρες και τις άλλες ζημιές. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το ισραηλινό πυροβολικό είναι αυτό που έπληξε το σχολείο μας όπου 3.300 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο", συνέχισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. "Είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε έναν οριστικό απολογισμό των θυμάτων, όμως γνωρίζουμε ότι πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών καθώς και ενός φύλακα της UNRWA που προσπάθησε να προστατεύσει το σχολείο", υπογράμμισε ο Κρέενμπιλ. "Πρόκειται για ανθρώπους από τους οποίους ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει να φύγουν από τα σπίτια τους", είπε.

"Είναι η έκτη φορά που ένα από τα σχολεία μας βομβαρδίζεται. Οι εργαζόμενοί μας, αυτοί οι άνθρωποι που διεξάγουν ανθρωπιστικό έργο σκοτώθηκαν. Τα καταφύγιά μας είναι υπερπλήρη", κατήγγειλε. "Δεν βρισκόμαστε πλέον αποκλειστικά στον τομέα της ανθρωπιστικής δράσης. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πρέπει να αποδοθούν ευθύνες", σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.

Πολλοί παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν αναζητήσει καταφύγια σε σχολεία του ΟΗΕ, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, αφού ο ισραηλινός στρατός τους προειδοποίησε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των συνοικιών που ζουν.

Σχεδόν 180.000 κάτοικοι της Γάζας ζουν σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες στα 83 σχολεία της UNRWA. Πολλά από αυτά τα σχολεία έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς.

Ο Chris Gunness, έγραψε από τη δική του μεριά στο Twitter:

"Η UNRWA φιλοξενεί πλέον 225.178 άτομα που έχουν χάσει τα σπίτια τους από τους βομβαρδισμούς. Τα σπίτια τους καταστράφηκαν. Που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι όταν σταματήσει ο πόλεμος;"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ