Στη δημοσιότητα και τρίτο βίντεο του Βρετανού δημοσιογράφου Τζον Κάντλι, που κρατείται όμηρος από τους Τζιχαντιστές - Ασκεί εκ νέου κριτική στον Ομπάμα! (βίντεο)

Ενα ακόμη βίντεο, το τρίτο κατά σειρά, με τον βρετανό δημοσιογράφο, Τζον Κάντλι, που κρατείται από τους τζιχαντιστές της ISIS, δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρα.

http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_39569/kai-trito-binteo-tou-bretanou-omirou-twn-tzixantistwn.w_l.jpg

Οπως και στα προηγούμενα βίντεο, ο 43χρονος Κάντλι, φορώντας τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή, κάθεται σε ένα γραφείο, δείχνει ήρεμος και όπως σχολιάζουν βρετανικά μέσα, φαίνεται σαν να διαβάζει από έτοιμο κείμενο

Οπως και στα προηγούμενα βίντεο, ο 43χρονος Κάντλι, φορώντας τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή, κάθεται σε ένα γραφείο, δείχνει ήρεμος και όπως σχολιάζουν βρετανικά μέσα, φαίνεται σαν να διαβάζει από έτοιμο κείμενο. Σε αυτό το βίντεο «επιτίθεται» στον Μπαράκ Ομπάμα, εστιάζοντας στην ομιλία του με αφορμή την 11ηΣεπτεμβρίου και τονίζει ότι τα αεροπορικά χτυπήματα στη Συρία και το Ιράκ δεν θα κάνουν τους Δυτικούς να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το μήνυμα τελειώνει με τον ίδιο να μεταφέρει μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους ότι αναμένει τη συνάντηση με αυτόν που περιγράφεται ως «ο υπό κατασκευή στρατός του Ομπάμα».

Στο τέλος του περίπου πεντέμισι λεπτών βίντεο, ο Βρετανός δημοσιογράφος δηλώνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μηνύματα.

http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_39569/upl542a0896d99ca.jpeg

Το δεύτερο βίντεο 

Αλλά και στο δεύτερο βίντεο ο Κάντλι ασκούσε κριτική στον Ομπάμα λέγοντας ότι «ενώ επί μακρόν ο αμερικανός πρόεδρος ήταν προσεκτικός και απέφευγε τις διαμάχες που ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους επεδίωκε, τελικά μπήκε σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να νικήσει»

Ο Κάντλι κρατείται ήδη 22 μήνες από τους Τζιχαντιστές. Απήχθη τον Νοέμβριο του 2012 μαζί με τον Αμερικανό Τζέιμς Φόλεϊ, ο αποκεφαλισμός του οποίου δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα.

Ηταν η δεύτερη φορά που είχε απαχθεί ο Κάντλι. Η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2012, αλλά μετά από μια εβδομάδα ομηρίας απελευθερώθηκε από την συριακή αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ