Γιατί αυτοκτόνησε πηδώντας από ψηλό κτίριο ο συνέταιρος του Ντομινίκ Στρος Καν; Από το κακό στο χειρότερο πάει η καριέρα τους τέως επικεφαλής του ΔΝΤ με... ανθρώπινα θύματα στο διάβα του!

Νέες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Dominique Strauss-Kahn, στην προσπάθειά του να χτίσει μια νέα καριέρα στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μετά την "αποπομπή" του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Νέες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Dominique Strauss-Kahn, στην προσπάθειά του να χτίσει μια νέα καριέρα στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μετά την "αποπομπή" του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Former IMF chief Dominique Strauss-Kahn after a meeting with Serbia΄s Deputy Prime Minister Aleksandar Vucic in Belgrade, Serbia, on Sept. 17, 2013
Στις 23 Οκτωβρίου, ο Thierry Leyne, ο συνεργάτης του Strauss-Kahn στον όμιλο οικονομικών υπηρεσιών Leyne, Strauss-Kahn & Partners, με έδρα το Λουξεμβούργο, πήδηξε στο κενό από ένα ψηλό κτίριο του Τελ Αβίβ, με τα γαλλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία να μιλούν για αυτοκτονία. Το Bloomberg News, επικαλούμενο ανακοίνωση της εταιρείας, γνωστής και ως LSK & Partners, μετέδωσε την Τρίτη πως ο Strauss-Kahn είχε εγκαταλείψει στις 20 Οκτωβρίου την προεδρία με σκοπό «να αφοσιωθεί σε άλλες δραστηριότητες». 
Ο 65χρονος Strauss-Kahn, φαίνεται ακόμη να έχει ακόμη στην κατοχή του το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Μία από τις μονάδες της, η Assya Asset Management Luxembourg, υπέβαλε αίτηση αναστολής πληρωμών σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου στις 24 Οκτωβρίου. 
Όταν ο Strauss-Kahn απέκτησε το 20% του το Σεπτέμβριο του 2013, το μερίδιο εκτιμάται ότι άξιζε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, με βάση την τότε χρηματιστηριακή αξία της LSK & Partners. Ωστόσο έκτοτε, η εισηγμένη στο Παρίσι μετοχή έχει απωλέσει περίπου τα δύο τρίτα της αξίας της. Η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη στις 23 Οκτωβρίου μετά το θάνατο του Leyne. 
Ο 49χρονος Leyne, ένας Γαλλο-ισραηλινός επιχειρηματίας, είχε δηλώσει πέρυσι στο Bloomberg ότι ο Strauss-Kahn είχε μπει στην εταιρεία του επειδή «επιθυμούσε να χαρίσει μια δομή» στο έργο συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρείχε μετά την αποχώρησή του από το ΔΝΤ. Ο Strauss-Kahn είχε παραιτηθεί από το Ταμείο το 2011, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, που αργότερα αποσύρθηκαν, και πέτυχε διακανονισμό με την καμαριέρα το 2012. Προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο Strauss-Kahn θεωρείτο ο επικρατέστερος υποψήφιος για την εκπροσώπηση των Σοσιαλιστών στην εκλογική μάχη για τη γαλλική προεδρία το 2012. 

Η LSK & Partners είχε πει την περασμένη άνοιξη ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την οικονομική και πολιτική πείρα του Strauss-Kahn για να οικοδομήσει ένα hedge fund 2 δισ. δολαρίων, στη διαχείριση του οποίου θα βοηθούσε η κόρη του, Vanessa Strauss-Kahn.
Πηγή: bloomberg.com
Aναδημοσίευση: capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ