Ταϊβάν: 48 οι νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε αναγκαστική προσγείωση - Δέκα από τους επιβαίνοντες σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο! (βίντεο)

Δύο γαλλίδες φοιτήτριες της Ιατρικής είναι μεταξύ των νεκρών της χθεσινής νέας αεροπορικής τραγωδίας στο νησί Πενγκχού της Ταϊβάν.

http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2014/07/aeroplano-taiban-570.jpg

Το δικινητήριο αεροπλάνο της TransAsia Airways, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη κοντά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού ενώ επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση. Σε αυτό επέβαιναν 58 άνθρωποι- 54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα. Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μακόνγκ της νήσου Πενγκχού. Από τη συντριβή του δεν τραυματίστηκε κάποιος στο έδαφος. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι σαφή.



Τη θλίψη τους για τα 48 θύματα εξέφρασαν οι ηγέτες της Κίνας και της Ταϊβάν. "Σήμερα είναι μία πολύ θλιβερή μέρα στην ιστορία της αεροπορίας της Ταϊβάν. Σύσσωμη η Ταϊβάν πενθεί", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ταϊβάν Μα Γινγκ-τζέου.

Από την πλευρά του, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, εξέφρασε την "βαθιά οδύνη" του όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ