Σταμάτησαν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη – Δεν προχωρούν στο εσωτερικό οι αρχαιολόγοι - Φοβούνται κατάρρευση του μνημείου και αφαιρούν τα χώματα από τον λόφο!

Η επικεφαλής της Ανασκαφής αρχαιολόγος Κ. Περιστέρη είχε μια σύντομη συνομιλία το πρωί με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στον χώρο.

Με όλους να ρωτούν τι απέγινε τελικά με την τέταρτη είσοδο και που οδηγεί η αρχαιολόγος έβαλε φρένο στις προσδοκίες
“Δεν έχουμε μπει στον τρίτο θάλαμο. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μπροστά από τις Καρυάτιδες” είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ανασκαφή είναι πολύ πιο πίσω από το σημείο που όλοι υπολόγιζαν ότι θα μπορούσε να έχει φτάσει.



Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο έργα κυρίως καθώς το μνημείο έχει προβλήματα στήριξης καθώς έχει υποστεί διάβρωση από το πέρασμα του χρόνου, αναφέρει το Νewsit.gr

Όπως είπε μάλιστα η αρχαιολόγος “Προσπαθούμε να ελαφρύνουμε όλο τον λόφο στην κορυφή από το βάρος των χωμάτων που έχει και από τις παλιές ανασκαφές. Κάνουμε ισόρροπες αποχωματώσεις από τους υπόλοιπους” θέλοντας να τονίσει πως άσχετα απ' τις προσδοκίες η συνέχιση των ερευνών απαιτεί πολύ προσοχή καθώς το μνημείο είναι ευαίσθητο.



Επί της ουσίας η κ. Περιστέρη άφησε να εννοηθεί ότι οι ρυθμοί πέφτουν. Πρώτα θα γίνει η αναστηλωτική προσπάθεια και τα έργα στήριξης και παράλληλα η ανασκαφή και η έρευνα στα τμήματα που έχουν “οχυρωθεί” και στην συνέχεια θα γίνει έρευνα στα επόμενα τμήματα του τάφου.

Άλλωστε η φράση ότι δεν μπήκαν ακόμη στον τρίτο θάλαμο σημαίνει πως οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καν ερευνήσει ακόμη τον θάλαμο πίσω από τις “Καρυάτιδες” πόσο μάλλον την μικρή πύλη που φαινομενικά οδηγεί σε ένα υπόγειο τμήμα του τάφου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ