Αμφίπολη: Νέες δηλώσεις Περιστέρη! «Δεν υπάρχει άλλος θάλαμος στον τάφο!» - Όλες οι ελπίδες στον τρίτο! - Υπάρχει καταπακτή; (βίντεο)

Νέες δηλώσεις έκανε η επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη το βράδυ από τη Δράμα όπου τιμήθηκε με το «Μακεδονικό Βραβείο 2014».

Νέες δηλώσεις έκανε η επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη το βράδυ από τη Δράμα όπου τιμήθηκε με το «Μακεδονικό Βραβείο 2014».

http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/6461fe4504c7292465316de27f2b8abd_XL.jpg?v=1

Η κα Περιστέρη είπε ότι: «Αν πραγματικά ο τάφος έχει συληθεί, σημαίνει ότι ήταν κάποιος πολύ μεγάλος εκεί πέρα, πολύ σημαντική προσωπικότητα, που βέβαια δεν θα το άφηναν οι τυμβωρύχοι των αρχαίων χρόνων, αλλά πάντα ελπίζουμε και λέμε "εντάξει υπάρχει αυτή η πιθανότητα", αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα βρει».

Αναφερόμενη στην εξέλιξη των ανασκαφών στον λόφο Καστά, η Κατερίνα Περιστέρη διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει άλλος θάλαμος» και πρόσθεσε: «Αυτό που λέγαμε για 4ο θάλαμο δεν ήταν αποδεδειγμένο. Είχαμε πει ότι η ανασκαφική έρευνα θα δείξει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Είχε γίνει μία γεωλογική τομή και υπήρχαν σκέψεις ότι ίσως ήταν κάποια μικρή πόρτα, κάποιο άνοιγμα. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν ένας δόμος που έχει πέσει. Δουλεύουμε στον 3ο θάλαμο και περιμένουμε να δούμε τι θα μας δείξει».

Όταν ρωτήθηκε πώς εξηγεί την εύρεση των τμημάτων των σφιγγών στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου, η κ. Περιστέρη απάντησε: «Υπάρχουν πολλά μυστήρια για την ανασκαφή μας που θα πρέπει να τα λύσουμε, αφού τελειώσει η ανασκαφή και αφού κάνουμε τη μελέτη. Πριν από τη μελέτη είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Θέλει χρόνο».

Όσο για το πότε θα γνωρίζουμε τον νεκρό του τάφου, η Κατερίνα Περιστέρη απάντησε πως «η ανασκαφή είναι αυτή που δείχνει».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν πρόκειται να συναντήσουμε καταπακτή στο πάτωμα του τρίτου θαλάμου, η αρχαιολόγος σημείωσε πως «υπάρχουν πολλά που ακούγονται, αλλά για τη δική μας ανασκαφή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αν πρώτα δεν το αγγίξουμε με τα χέρια μας».

Χθες δόθηκε στην δημοσιότητα εντυπωσιακό βίντεο το οποίο δείχνει σε δυο λεπτά σημαντικές στιγμές από την ανασκαφή μέσα στον τάφο της Αμφίπολης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ