Αλλάξτε δουλειά και γίνετε Δάσκαλοι, Οικοδόμοι, Νοσοκόμοι, Λογιστές - Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα με τη μικρότερη ανεργία!

Οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι αποτελούσαν πάντα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, σε πολλά επαγγέλματα τείνουν πλέον να εξαφανιστούν.

Οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι αποτελούσαν πάντα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, σε πολλά επαγγέλματα τείνουν πλέον να εξαφανιστούν.

http://modat.ir/wp-content/uploads/2014/05/JOBS-Australia-2017.png

Κάθε χρόνο η συμβουλευτική εταιρεία ανθρώπινων πόρων, ManpowerGroup δημοσιεύει την “Ερευνα για την Ελλειψη Ταλέντων” (Talent Shortage Survey) προκειμένου να αναδείξει τα επαγγέλματα εκείνα στα οποία δεν υπάρχει αρκετό εξειδικευμένο προσωπικό, ξεχωρίζοντας τα δέκα που έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να καλυφθούν από υποψήφιους με τα κατάλληλα προσόντα.

Οπως μεταδίδει το Forbes, το 45% των εργοδοτών, που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων έχει μειώσει την ικανότητα εξυπηρέτησης των πελατών, ενώ το 37% ανέφερε μειωμένο ανταγωνισμό και παραγωγικότητα.

Στην κορυφή της λίστας για πέμπτη συνεχή χρονιά βρίσκονται οι ειδικευμένοι εργάτες, μία κατηγορία επαγγελματιών που φιγουράρει στο συγκεκριμένο κατάλογο από το 2008. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, αυτό συμβαίνει λόγω της "γήρανσης του εργατικού δυναμικού", ενώ  δεν αναπληρώνεται επαρκώς το κενό που αφήνουν οι συνταξιούχοι.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Την τριάδα συμπληρώνουν οι αντιπρόσωποι εταιρειών.

Αναλυτικά ο κατάλογος με τα επαγγέλματα που έχουν τη μεγαλύτερη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού το 2014 είναι ο εξής:

1. Ειδικευμένοι εργάτες

2. Εργαζόμενοι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία

3. Αντιπρόσωποι εταιρειών

4. Δάσκαλοι
 
5. Αυτοκινητιστές

6. Λογιστές και χρηματοιοικονομικοί υπάλληλοι

7. Οικοδόμοι

8. Εργαζόμενοι στις τεχνολογίες της πληροφορικής

9. Μηχανικοί

10. Nοσοκόμες

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ