Ηλιοφάνεια, άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο που φτάνουν τα 8 μποφόρ - Στους 25 βαθμούς ο υδράργυρος στην Αττική! (βίντεο)

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα


http://www.exitnews.gr/wp-content/uploads/2013/03/820_ph11.jpg

Αττική

Με αίθριο καιρό μπαίνει η εβδομάδα στην Αττική. Εξαίρεση τα ανατολικά και βόρεια προάστια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ποδαρικό με αίθριο καιρό κάνει η Δευτέρα σε Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει 4 με 6 βαθμούς πιο χαμηλά.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, στις ανατολικές περιοχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, στην Κρήτη νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα και πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και το πρωί στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με εξαίρεση την Κρήτη, όπου αναμένεται να σημειωθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ