Σαμαράς και Βενιζέλος πήραν την απόφαση για ψήφο εμπιστοσύνης και στο βάθος... εκλογές την Άνοιξη – Την ψήφο να τη δώσει ο λαός, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα γινόταν μια κίνηση που θα οδηγούσε στην αλλαγή του κλίματος, κυρίως στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2014/02/samaras-venizelos.jpg

Οι μάχες μεταξύ υπουργών αλλά και οι επιθέσεις από κυβερνητικούς βουλευτές ήταν σχεδόν στην ημερήσια διάταξη και το κλίμα αυτό ουσιαστικά οδηγούσε σε αδιέξοδο.

Την ψήφο να τη δώσει ο λαός, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
  Η απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου που ανακοινώθηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια, ούτε καν μετά τη λήξη, της συνάντησής τους οδηγεί σε αν και μόνο συμπέρασμα αναφορικά με τον στόχο της.

Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να πουν τώρα, την ώρα που η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εάν εμπιστεύονται την κυβέρνηση η όχι.

Με την κίνηση αυτή το Μαξίμου επιχειρεί να κερδίσει το “ναι” 154 βουλευτών και ταυτόχρονα να “κλείσει” τα στόματα των διαφωνούντων.

Κανείς δεν θα μπορεί να πει “ναι” στην ψηφοφορία και στη συνέχεια με δηλώσεις του να συνεχίσει τη δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων.

Με λίγα λόγια το Μαξίμου επιχειρεί να κλείσει στο μαντρί τους κυβερνητικούς βουλευτές και να κερδίσει χρόνο, τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα για να συνεχίσει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με βάση τα όσα απαιτεί η τρόικα.
Παράλληλα η συζήτηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσει την ευκαιρία για αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί των πολιτικών στην οικονομία με την κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες να είναι έτοιμη να ανακοινώσει και άλλες φοροελαφρύνσεις, αλλά και να αναπτύξει ολόκληρο το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο.

Με λίγα λόγια να μπορέσει να πείσει επιπλέον βουλευτές από τους 154 που διαθέτει αυτή τη στιγμή με έναν και μόνο στόχο. Την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Με βάση το σύνταγμα και τα όσα ανακοινώθηκα το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων λέει ότι τη Δευτέρα θα γίνει αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, την Τρίτη θα κατατεθεί επίσημα η πρόταση, θα μεσολαβήσουν δύο ημέρες ώστε η συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης να ξεκινήσει την Πέμπτη. Το Σάββατο το βράδυ θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Και ... στο βάθος εκλογές την Άνοιξη
Επί της ουσίας πάντως και παρά τα όσα διαρρέονται από το Μαξίμου ακόμη και εάν πεισθούν στο σύνολό τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές τα ... κουκιά δεν βγαίνουν.

Με 154 βουλευτές και 23 ανεξάρτητους συνολικά ο αριθμός που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι 180 βουλευτές δηλαδή, δεν... βγαίνουν. Χρειάζονται και οι ψήφοι τουλάχιστον ενός από τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Κάπως έτσι θεωρείται απίθανο αυτή την ώρα να υπάρξει η συνεργασία εκείνη που θα οδηγήσει σε εκλογή προέδρου.

Με τον τρόπο αυτό όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα.
Στόχος επί της ουσίας είναι να ξεκινήσει μια περίοδος μικρών αλλά συνεχόμενων παροχών ώστε ως την Άνοιξη να υπάρξουν εκλογικά οφέλη για τα κυβερνητικά κόμματα που θα προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες ότι το πρόγραμμα “δουλεύει” και πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Μάλλον από χθες μιλάμε ουσιαστικά για την κήρυξη μιας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ