Την ογκολογική μονάδα παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκε ο υπουργός Διασποράς του Αζερμπαϊτζάν

Την Τρίτη το μεσημέρι, ο Υπουργός Διασποράς του Αζερμπαιτζάν, κύριος Nazim Ibrahimov, η σύζυγός του κυρία Minaya Ibrahimova, και τα παιδιά τους Εlnur και  Kamala,  επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

Την Τρίτη το μεσημέρι, ο Υπουργός Διασποράς του Αζερμπαιτζάν, κύριος Nazim Ibrahimov, η σύζυγός του κυρία Minaya Ibrahimova, και τα παιδιά τους Εlnur και  Kamala,  επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», όπου τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας.



Σκοπός της επίσκεψης του Αζέρου Υπουργού ήταν, αφενός να γνωρίσει από κοντά το έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», αφετέρου να συνυπογράψει με την Πρόεδρο του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και στο Nizami Ganjavi International Center, ένα διεθνές κέντρο με έδρα την Γκάντζα του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο ο κύριος Ibrahimov είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Όπως αναγράφεται στο Μνημόνιο, τα δυο ιδρύματα θα συνεργαστούν σε πολιτιστικούς και επιστημονικούς τομείς με στόχο τη δημιουργία ενός κόσμου όπου τα παιδιά θα μπορούν να μεγαλώνουν μέσα σε ένα πιο υγιές και ειρηνικό περιβάλλον.

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αδελφοποιήσεων με παιδιατρικά νοσοκομεία  του εξωτερικού που ξεκίνησε από τις αρχές του 2013 ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς, μέσω των δυο ιδρυμάτων, θα προωθηθεί ο επιστημονικός διάλογος και η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και της μεσογειακής αναιμίας, ανάμεσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και στο «Κέντρο Μεσογειακής Αναιμίας» στο Μπακού.



«Η παρουσία σας στο Νοσοκομείο μας, είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, αποτελεί για μας μεγάλη τιμή καθώς εκφράζει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά που δίνουν σκληρή μάχη ενάντια στον καρκίνο... Αισθάνομαι βαθιά συγκινημένη που το Αζερμπαιτζάν, μια χώρα με μεγάλη ιστορία και πολλά υποσχόμενο μέλλον, έχει αναπτύξει στη διάρκεια των αιώνων τόσο στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα, και που σήμερα με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργού Επικρατείας Nazim Ibrahimov, δημιουργούμε έναν καινούριο δρόμο συμπόρευσης προς έναν κόσμο που θα εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά... Η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαιτζάν,  Mehriban Aliyeva, κατά το παρελθόν επισκέφτηκε τον ξενώνα μας και έδωσε δώρα στα παιδιά και κουράγιο στους γονείς τους, και έχουμε συζητήσει μαζί της την προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στο Σύλλογό μας και στο “Thalassemia Center” του οποίου είναι Πρόεδρος, καθώς το επιστημονικό αυτό κέντρο, όπως γνωρίζετε, ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της μεσογειακής αναιμίας... Στόχος μας είναι να δώσουμε στο επιστημονικό προσωπικό του  Νοσοκομείου μας την ευκαιρία  να συνεργαστεί με καταξιωμένα επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού ώστε να δημιουργηθεί ένα διεθνές επιστημονικό δίκτυο, μέσα από το οποίο θα εξελιχθεί η  έρευνα για τον παιδικό καρκίνο και τελικά θα τον νικήσει....».



Εν συνεχεία, η κυρία Βαρδινογιάννη κάλεσε τον κύριο Ibrahimov να τοποθετήσει τη σημαία Αζερμπαϊτζάν στον χάρτη και του απένειμε την ειδική τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ως αναγνώριση της συμβολής του στο έργο της  «ΕΛΠΙΔΑΣ».  
Ο κύριος Ibrahimov ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που του κάνει και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο της και την προσωπικότητά της λέγοντας: «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις πως η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη χειρίζεται όλα αυτά τα θέματα με αγάπη για τα παιδιά και πιστεύω πως οι πετυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι φροντίζοντας τα παιδιά, φροντίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας.  Ως πολιτικός έρχομαι σε επαφή με πολλούς πολιτικούς και σημαίνοντα πρόσωπα, αλλά η επαφή μου με την κυρία Βαρδινογιάννη με κάνει να την τοποθετώ πάνω από όλα αυτά τα πρόσωπα. Είμαι ειλικρινά εντυπωσιασμένος και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους της οικογένειάς μου την κυρία Μαριάννα, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και νιώθω τιμή που έχω το προνόμιο να γνωρίσω από κοντά έναν τέτοιο άνθρωπο. Σας ευχαριστώ που μας καλέσατε για να μπορέσουμε να δούμε και να κατανοήσουμε αυτά τα θέματα. Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει η συνεργασία μεταξύ της κυρίας Μαριάννας και της Πρώτης κυρίας του Αζερμπαϊτζάν. Και ως γονιός είμαι χαρούμενος που η κόρη μου δείχνει εντυπωσιασμένη από τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ».
Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην αδελφοποίηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου με το «Κέντρο  Μεσογειακής Αναιμίας»  που υποστηρίζεται από την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva, και θα δώσει ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ