Δημοσκοπήσεις Alco & MRB: Με 26 % ή με 23,6 % ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή & τέταρτο Ποτάμι & ΚΚΕ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, της ALCO και της MRB, που παρουσιάζονται σε κυριακάτικες εφημερίδες. Ειδικότερα σε δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26%, έναντι 22,2% της ΝΔ. Σύμφωνα με την ALCO, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝΕΛ 3,1%, η ΧΑ 6,2%, η ΔΗΜΑΡ 1,7%, το ΚΚΕ 4,4 , το Ποτάμι 4,3%, ο ΛΑΟΣ 1,1 και οι Οικολόγοι 1%.



Στη δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύει η «REAL NEWS», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,6%, έναντι 19,9% της ΝΔ. Σύμφωνα με την MRB, η ΕΛΙΑ συγκεντρώνει το 4,2%, οι ΑΝΕΛ 3,2%, η ΧΑ 6,7%, η ΔΗΜΑΡ 1%, το ΚΚΕ 5,1% και το Ποτάμι 5,6%.

Στη δημοσκόπηση της ALCO, 33,5% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Αντώνη Σαμαρά πιο αξιόπιστο, ενώ 32,5% τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης σύμφωνα με την MRB το 26,6% διατηρεί ευνοϊκή γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 26,2% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι θιασώτες της σταθερότητας, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», πλειοψηφούν, καθώς σε ποσοστό 45% οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ενστερνίζονται την κυβερνητική άποψη ότι είναι καλύτερο για τη χώρα να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.

Ισχυρό, ωστόσο, και σε ανοδική τάση είναι το αίτημα για πρόωρες εκλογές που προωθεί η αντιπολίτευση και βρίσκει σύμφωνο το 41% των πολιτών.

Πλειοψηφικά η κοινή γνώμη εμφανίζεται διστακτική απέναντι στις πρόσφατες εξαγγελίες που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 54% δεν τις πιστεύει, έναντι του 28% που δείχνει εμπιστοσύνη, ενώ στο 27% φτάνουν όσοι πιστεύουν ότι μπορεί όντως να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε, την ίδια στιγμή  που το 46% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οδηγούν σε ελλείμματα.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ