Βρέθηκε γιάφκα με καλάσνικοφ, πιστόλι, χειροβομβίδα & σφαίρες στο Κολωνάκι-Σε πλήρη εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-4 προσαγωγές

Ως ένα νέο πυρήνα σύμπραξης αντιεξουσιαστών και ποινικών, που έχει σχέση με μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικης την υπόθεση με τη γιάφκα στο Κολωνάκι.

Ως ένα νέο πυρήνα σύμπραξης αντιεξουσιαστών και ποινικών, που έχει σχέση με μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικης την υπόθεση με τη γιάφκα στο Κολωνάκι.



Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες λένε πως έχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα (δύο στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη), που δραστηριοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη και προσπαθούσαν να μεταφέρουν τη δράση τους στην Αθήνα, ετοιμάζοντας μάλιστα εντυπωσιακό χτύπημα μέσα στον Οκτώβριο ως ένδειξη συμπαράστασης στη δίκη που γίνεται για τα μέλη της Πυρήνων της Φωτιάς.  

Μάλιστα, ένας από τους προσαχθέντες φέρεται να αναζητούσε άκρη για την προμήθεια βαρέως οπλισμού στη μαύρη αγορά της Αθήνας, ενώ στο διαμέρισμα-γιάφκα στον περιφερειακό του Λυκαβηττού βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, σφαίρες, μία χειροβομβίδα και χρήματα που πιθανότατα προέρχονται από ληστείες τραπεζών.
    
Στους τέσσερις προσαχθέντες βρίσκονται δύο γνωστοί αναρχικοί από τη Θεσσαλονίκη, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να είχε σχέση με μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει συλληφθεί, ενώ έχει συλληφθεί και ένας Αλβανός, που φέρεται να συμμετέχει σε ληστείες τραπεζών. Άγνωστη είναι η ταυτότητα του τέταρτου προσαχθέντος.
    
Οι έρευνες για τη συγκεκριμένη ομάδα ξεκίνησαν στα μέσα του καλοκαιριού. Τότε που οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εξετάζοντας ληστρικές επιδρομές στη βόρεια Ελλάδα, απομόνωσαν δύο περιπτώσεις -ειδικότερα, σε τράπεζα στην Επανωμή στα μέσα του καλοκαιριού και μια ληστεία στην Καλαμαριά πριν από περίπου ένα χρόνο.  

Από τα καρέ των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, εντόπισαν κάποια άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και κάποιους ποινικούς, και έτσι άρχισαν να παρακολουθουν κάποιες κινήσεις τους και να απομονώνουν τηλεφωνικές συνομιλίες.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος πυρήνας είχε επαφές με άτομα που φέρονται να έχουν σχέση με αποστολή δεμάτων-βομβών, κάτι που κάνει τις Αρχές να εκτιμούν ότι ενδεχομένως να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και ο καταζητούμενος και καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός.

Αυτές οι κινήσεις τους οδήγησαν στο διαμέρισμα του Κολωνακίου, αλλά και σε σπίτια της Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε προσαγωγές και εφόδους στα σπίτια-γιάφκες, γιατί οι αναλυτές έλεγαν πως είχαν προχωρήσει οι διαδικασιες για ένα εντυπωσιακό χτύπημα και έτσι, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τη σημερινή γιγαντιαία επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
    
Όταν οι προσαγωγές των τεσσάρων γίνουν συλλήψεις (ο αριθμός των συλληφθέντων αναμένεται ακόμη και να διπλασιαστει τις επόμενες ώρες), τότε η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις και, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των συλληφθέντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ