Φθινοπωρινός & σήμερα ο καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και πού θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα - Αναλυτικά το μετεωρολογικό δελτίο (βίντεο)

«Τα γυρίζει» ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν βροχές στη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

«Τα γυρίζει» ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν βροχές στη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.
Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ έχει ως εξής:
Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου
ΑττικήΚαιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα πιθανόν να σημειωθούν βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΘεσσαλονίκηΚαιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.



Πηγή: weather.gr, meteo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ