Το Eirinika.gr φιλοξενεί την κάτοχο ρεκόρ Γκίνες Topwoman Μυρτώ Δημητρίου - Συνδύασε τα κεντήματα της Αμαλίας Καραμανλή - Μεγαπάνου με το Origami την περίφημη ιαπωνική τέχνη! (φωτό-βίντεο)



Αγαπητοί φίλοι,  ονομάζομαι Μυρτώ Δημητρίου, είμαι Κοινωνική Ανθρωπολόγος, η μοναδική ελληνίδα Instructor Origami (ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής) και κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου origami του κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στις 31.05.2012! Αφού εκπαίδευσα πάνω από 10.000 άτομα, δημιουργήσαμε την εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403 τ.μ, στην πλατεία Αριστοτέλους με 40.000 χάρτινα λουλούδια και  κατακτήσαμε το Ρεκόρ Γκίνες!



Επόμενος στόχος  η κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες και στην Αθήνα!!!



Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, από τον Οκτώβριο 2013- Μάρτιο 2014 θα πραγματοποιήσω Έκθεση, Παρουσιάσεις  και εργαστήρια ORIGAMI στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων!
Τα εργαστήρια θα παρακολουθήσουν μαθητές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ενήλικες (κόστος συμμετοχής 5 ευρώ).



Στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο του Μετς θα δημιουργήσουμε με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ατόμων την εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας –ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας-  χρησιμοποιώντας ως μονάδα χάρτινα λουλούδια, σε 500τ.μ.!!!

Σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς και υποστηρικτές!

Ένας μεγάλος στόχος που με τη συνεργασία όλων μας θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα!
Με αυτή μας την πράξη θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργίας, συνεργασίας, ανακύκλωσης, να προβάλλουμε την Ελλάδα, τα σύμβολα και την ιστορία της σε όλο τον κόσμο!
Θα χαρώ αν και εσείς συμβάλλετε σ’ αυτήν την προσπάθεια!



Είμαι πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

                                              Με εκτίμηση

Μυρτώ Δημητρίου
Κοινωνική Ανθρωπολόγος
Instructor Origami- Κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες
Εικαστικός- Συγγραφέας
Παρουσιάστρια-Εμψυχώτρια
Τηλ. 2310.449.204, Κιν. 6977.716.780,
e-mail : myrto.dimitriou@gmail.com,

To Who is Who της Μυρτώ Δημητρίου



Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε θέατρο και ΜΜΕ στο Ithaca College της Ν.Υόρκης. Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» με
την οποία διοργανώνουν παιδικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια.


 
Είναι η μοναδική ελληνίδα Instructor Origami, έχοντας πάρει το δίπλωμα διδασκαλίας της εικαστικής αυτής τέχνης από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό και κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες!!! Πραγματοποιεί παρουσιάσεις- εργαστήρια- σεμινάρια για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για ενήλικες.
Ως Κοιν. Ανθρωπολόγος συνδύασε την ελληνική λαογραφία με την Ιαπωνική τέχνη αναπαριστώντας μοτίβα ελληνικών κεντημάτων από τη συλλογή της Αμαλίας Μεγαπάνου του Μουσείου Μπενάκη. Δημιούργησε επίσης «Ψηφιδωτά –origami» μία σειρά έργων εμπνευσμένη από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Οι νέες σειρές έργων της περιλαμβάνουν τα μουσικά όργανα της αρχαίας Ελλάδας, τα στεφάνια της Βεργίνας καθώς επίσης τα Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας.



Το καλοκαίρι του 2010 δίδαξε origami σε Πανεπιστήμια του Τόκυο. Έργα της φιλοξενούνται στο μουσείο Origami στο Τόκυο, στην Ιαπωνική Πρεσβεία καθώς και σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
 Έχει διοργανώσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει ενεργό συμμετοχή στα Διεθνή Συνέδρια Origami.  Έχει γράψει τα βιβλία «Origami με φαντασία!» και «10 διακοσμητικά και λουλούδια origami» εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή «Origami με φαντασία» σε τοπικό κανάλι.



Σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ,την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης και κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, στις 31 Μαϊου 2012 δημιούργησαν το μεγαλύτερο Origami του κόσμου για το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness. Για το λόγο αυτό εκπαίδευσε περίπου 10.000 άτομα, τα οποία δίπλωσαν ένα κομμάτι χαρτί για να δημιουργήσουν το νούφαρο-μονάδα, που  τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να σχηματιστεί η εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403τ.μ. με 40.000 νούφαρα!



Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) από τον Οκτώβριο 2013-Μάρτιο 2014 θα πραγματοποιεί Έκθεση και εργαστήρια ORIGAMI στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων! Στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο του Μετς θα δημιουργήσουν με τη συμμετοχή πάνω από 15.000 ατόμων την εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας χρησιμοποιώντας ως μονάδα χάρτινα λουλούδια, σε 500τ.μ. για το Ρεκόρ Γκίνες!


Download Video as MP4

Download Video as MP4

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ