«Χτενίζει» (και) την Αθήνα το FBI για να βρει τα θύματα του παιδεραστή δασκάλου που αυτοκτόνησε πριν ένα μήνα

Διεθνή έρευνα προκειμένου να εντοπίσει θύματα επικίνδυνου παιδεραστή, ο οποίος για δύο χρόνια εργάστηκε ως δάσκαλος και σε αθηναϊκό σχολείο, διεξάγει το FBI.

Διεθνή έρευνα προκειμένου να εντοπίσει θύματα επικίνδυνου παιδεραστή, ο οποίος για δύο χρόνια εργάστηκε ως δάσκαλος και σε αθηναϊκό σχολείο, διεξάγει το FBI.

Θύματα παιδεραστή δασκάλου που εργάστηκε και στην Αθήνα ψάχνει το FBI

O Ουίλιαμ Τζέιμς Βάλι αυτοκτόνησε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 64 ετών στη Μινεσότα των ΗΠΑ, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη της δράσης του και την έκδοση εντάλματος για έρευνα στο σπίτι του.

Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του αυτόχειρα παιδεραστή, εντοπίστηκαν σε στικάκι οι φωτογραφίες τουλάχιστον 90 θυμάτων του, χρονολογίας 2008, ενώ το FBI ενθαρρύνει και άλλα πιθανά θύματα να προσέλθουν προκειμένου να προσκομίσουν περισσότερες πληροφορίες.

Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν απεικόνιζαν αγόρια, ηλικίας 12 με 14 ετών, κοιμισμένα ή σε κατάσταση αναισθησίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του FBI, «πρόκειται για έναν από τους παραγωγικούς παιδεραστές που έχουμε δει ποτέ».

Οι παιδεραστής, στο διάστημα της ζωής του εργάστηκε σε σχολεία σε όλο τον κόσμο, όπως Βενεζουέλα, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Νικαράγουα, Λίβανο, Ιράν, Ισπανία, Αγγλία, ενώ το διάστημα 1978-1980 δούλεψεο στο American Community School στην Αθήνα.

Το FBI καλεί όποιον έχει πληροφορίες για τον Λάλι ή πιστεύει ότι ήταν θύμα του να στείλει εμπιστευτικό email στο HOvictimassistance@ic.fbi.gov ή να επικοινωνήσει με την πλησιέστερη αμερικανική πρεσβεία.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ