Συμφωνία για την κατεδάφιση 12 ακατοίκητων κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι - Ερωτηματικό για το που θα μετακινηθούν μετά από 40 χρόνια! (Φωτό)

Συμφωνία για την κατεδάφιση των 12 κτισμάτων τα οποία θεωρούνται ακατοίκητα επιτεύχθηκε μετά από πολύωρη σύσκεψη για τον καταυλισμό των Ρομά πίσω από το Νομισματοκοπείο.

http://www.avgi.gr/documents/10179/0/roma.JPG/aab32003-27ee-4aa3-9e03-72d95026daf2?t=1411712745971

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας και οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τα θέματα των Ρομά Χαλανδρίου, με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τους αντιδημάρχους, καθώς και τον Στέλιο Καλαμιώτη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Χαλανδρίου.

Η κατεδάφιση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 9:30 το πρωί, από συνεργεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την παρουσία του κ. Αγγελάκα, του κ. Ρούσσου και του κ. Καλαμιώτη.

Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αναστείλει για εύλογο χρονικό διάστημα την μετεγκατάσταση των Ρομά στο όρος Πατέρας και σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Χαλανδρίου να συνεπικουρήσει στις προσπάθειες του δήμου, ώστε να βρεθεί νέος χώρος προκειμένου να διαμείνουν οι Ρομά.

Ένταση στη Μεσογείων εν όψει κατεδάφισης καταυλισμού Ρομά

Ένταση επικρατεί στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, λόγω διαμαρτυρίας Ρομά που μένουν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, έπειτα από απόφαση για την κατεδάφιση του καταυλισμού και απομάκρυνσή τους από την περιοχή.

https://pbs.twimg.com/media/BywHq7yIMAAVgga.jpg

Πριν ακόμα μεταβούν εκεί αστυνομικές δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης, περίπου 40 άτομα, έχουν συγκεντρωθεί στη Λ. Μεσογείων, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και έχουν κλείσει μέρος του κατερχόμενου ρεύματος, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσχέρεια.

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός των Ρομά βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποφασίστηκε η μετεγκαταστασή τους στα Μέγαρα.

https://pbs.twimg.com/media/BywNdeyIAAAnWuU.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BywOUyvIEAAzSzU.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BywJR1SIAAELnhd.jpg

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article3054790.ece/BINARY/w660/roma.jpg

Φωτό: Δρομογράφος /  Twitter

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ