Απίστευτο! Λουόμενοι στη Νέα Μάκρη εμπόδισαν την τοποθέτηση συστήματος πρόσβασης αναπήρων στη θάλασσα! Δεν πάμε καλά κύριοι...

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στην παραλία της Νέας Μάκρης στην Αττική, καθώς λουόμενοι εμπόδισαν την τοποθέτηση συστήματος αυτόματης πρόσβασης αναπήρων στη θάλασσα.

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στην παραλία της Νέας Μάκρης στην Αττική, καθώς λουόμενοι εμπόδισαν την τοποθέτηση συστήματος αυτόματης πρόσβασης αναπήρων στη θάλασσα.



Αυτό κατήγγειλε μέσω facebook ο Ιγνάτιος Φωτίου, μηχανολόγος και αεροναυπηγός μηχανικός, συνιδρυτής της εταιρίας TOBEA που τοποθετεί τα συγκεκριμένα καινοτόμα συστήματα, ονόματι SEATRAC.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Φωτίου, την περασμένη Τετάρτη άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του SEATRAC στην παραλία, ωστόσο σταμάτησαν, καθώς εμφανίστηκαν τρεις λιμενικοί για να ερευνήσουν καταγγελία που έγινε. Ταυτόχρονα, μερικοί λουόμενοι εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες ότι το σύστημα τους ενοχλεί και ότι είναι άχρηστο, καθώς δεν βλέπουν κόσμο να το χρησιμοποιεί.



"Πρέπει να σας πω ότι ήταν πολύ απογοητευτικό να εξηγείς σε μια μικρή ομάδα ηλικιωμένων ανθρώπων τι προσφέρει η συγκεκριμένη συσκευή και πόση προσπάθεια έχει γίνει μέχρι να φτάσει να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση και εκείνοι απλά να αδιαφορούν και να νοιάζονται για την εικόνα της παραλίας εμπρός από την ιδιοκτησία τους. Λυπόμαστε αλλά η προσφορά της ΤΟΒΕΑ για την δωρεάν εγκατάσταση 3 SEATRAC στην Αττική δεν πιστεύαμε ότι θα συναντήσει αυτά τα εμπόδια" έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φωτίου.

Τι είναι το SEATRAC

To SEATRAC έχει σχεδιαστεί από τον Γιώργο Σωτηριάδη και τον Ιγνάτιο Φωτίου. Πρόκειται για έναν μηχανισμό, η πατέντα του οποίου έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και Αμερική, και δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο, να έχουν άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.
Αποτελεί καινοτομία, καθώς είναι το μοναδικό σύστημα που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία να εισέρχονται αυτόνομα στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ