Ε. Τσακαλώτος για τη ρύθμιση των οφειλών: «Ανεπαρκής η πρόταση της κυβέρνησης - Καλύτερη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ»

Η πρόταση δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που συνεχίζουν να αυξάνονται, ούτε και για την ανακούφιση των χιλιάδων πολιτών που χρωστούν αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που συνεχίζουν να αυξάνονται, ούτε και για την ανακούφιση των χιλιάδων πολιτών που χρωστούν, αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.


Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό.

Δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί έτσι δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης.»

Ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να φέρει προς ψήφιση σχετική τροπολογία. «Η δε ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση είναι μεν ευνοϊκότερη από την υφιστάμενη, η οποία επί της ουσίας έχει αποτύχει, καθώς ελάχιστοι οφειλέτες έχουν υπαχθεί σε αυτή, ωστόσο δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με καλύτερο τρόπο στo πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς βασική φιλοσοφία της είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου» αναφέρει.

Πηγή: AΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ