Όλη η Ελλάδα στο πλευρό της πολύπαθης Κεφαλονιάς που δοκιμάζεται ακόμη από τους μετασεισμούς-Βοήθεια σε τρόφιμα φτάνει συνεχώς από όλα τα σημεία της χώρας (φωτό & βίντεο)

Οι Γιατροί της Καρδιάς στο πλευρό της Κεφαλονιάς

"Ευχαριστούμε τους "Γιατρούς Καρδίας" και τους υποδεχόμαστε από καρδίας", ήταν τα πρώτα λόγια του διευθυντή της παθολογικής κλινικής του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου Ληξουρίου Γεώργιου Κουρή, για την προσφορά τους σε τρόφιμα στο νοσοκομείο.



Σύμφωνα με το Inkefalonia.gr και τους Μάκη Μοσχόπουλο - Μαρία Μουρελάτου, οι "Γιατροί Καρδίας"  έφεραν  τρόφιμα στο νοσοκομείο Ληξουρίου τη μέρα της επαναλειτουργίας του και όπως τόνισε ο κ. Μαρκάτος  είναι η πρώτη προσφορά που γίνεται στο νοσοκομείο και είναι ξεχωριστή γιατί αποδεικνύετε ότι η αλληλεγγύη και τα συναισθήματα είναι γερά και δυνατά. Παρών στην παράδοση ήταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα. Τζόγια Γρουζή.



Στη συνεχεία οι Γιατροί Καρδίας συνοδευόμενοι από το γιατρό Γιώργο Κουρή πήγαν στο κλειστό για να εξετάσουν τους ανθρώπους που φιλοξενούνται και όποιος θα χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη θα τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.







(Φωτό: Αριστείδης Καβαλλιεράτος, fosphotos)



(Φωτό: Αριστείδης Καβαλλιεράτος, fosphotos)

Η βοήθεια της "Αποστολής" στην Κεφαλονιά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Κεφαλονιάς:
"H Iερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας εις το πλαίσιον της Ποιμαντικής μερίμνης ανακουφίσεως των χειμαζομένων Χριστιανών παρέδωσε 1.000 κουβέρτες τίς οποίες μετέφερε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β' κατά την άφιξίν του με το στρατιωτικό αεροπλάνο και την 5ην του μηνός Φεβρουαρίου από τον Ιερόν Ναόν Υπεραγίας Θεοτόκου Περλιγκού Ληξουρίου διένειμε την ανθρωπιστικήν βοήθεια 4,5 τόνων τροφίμων και ποσίμου νερού η οποία εστάλη μέσω τῆς Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.



Επίσης συμμετείχε εις την διανομήν του συσσιτίου των δοκιμαζομένων σεισμοπλήκτων και ανήγγειλε την αποστολήν τριών τόνων πετρελαίου διά την θέρμανσιν των τροφίμων του Γηροκομείου Ληξουρίου το οποίο φιλοξενείται εις το κλειστόν Γυμναστήριον της πόλεως".









Βοήθεια και από τον Πύργο Ηλείας

Από τον Πύργο  αναχωρησε την Πέμπτη 6/2/2014 για το Ληξούρι αποστολή του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύργου με επικεφαλή τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Παναγόπουλο Βασίλειο, την προϊσταμένη του τμήματος κυρία Αγγελική Διονυσοπούλου καθώς και το προσωπικό του τμήματος.


Η αποστολή που αποτελείται απο 9 άτομα έχει σκοπό την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Κεφαλλονιάς με είδη τα οποία συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των επιχειρήσεων και ιδιωτών του Δήμου Πύργου.



(Φωτό: Αριστείδης Καβαλλιεράτος, fosphotos)

Οι επιχειρήσεις που προσέφεραν είδη είναι:
-Παιδικά υποδήματα SEVROLINO
-Τον κ. Αγησίλαο Δούνια ιδιοκτήτη καταστήματος έτοιμων ενδυμάτων.
ΤΑ SUPER MARKET
-Κατάκολο MARKET
-Ξανθούλη Παναγιώτα
-Κολλύρης Διονύσιος και Γεώργιος
ΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΟΊΑ
-Βεργίνα
-Τσουκαλάς
-Ωκεανίς

Το πολυκατάστημα MEGA BAZZAR για την προσφορά σε κλεινοσκεπάσματα.

-Τον σύνδεσμο ιδιοκτητών μηχανημάτων, έργων και ι.χ. φορτηγών Νομού Ηλείας
-Πρότυπο Κατασκευαστική
-Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρβανιτίου Πύργου Ν. Ηλείας Αγία Παρασκευή
-ΑΦΟΙ Πετρόγιαννη
το κομμωτήριο Γιάννης
-KEFALONIAN LINES

Επίσης :
-Δημόπουλο Νικόλαο Ιατρός
-Έξαρχο Ευάγγελο ιδιοκτήτη Καφέ και αρτοποιοίας
-Μπακοβασίλη Νικόλαο Κατάστημα ζωοτροφών κ.λ.π. Λαντζόι
Οι οποίοι προσέφεραν χρηματικό ποσό για την αγορά κλεινοσκεπασμάτων




(Φωτό: Αριστείδης Καβαλλιεράτος, fosphotos)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ