Tι λένε η Περιφερειάρχης Δούρου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη βιβλική καταστροφή από τις πλημμύρες - Η αποδοκιμασία στον Α. Ντινόπουλο (βίντεο)

Με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Κακοκαιρία - πλημμύρες - Πειραιάς. Πλημμύρες στον Πειραιά.
Ο κ.κ. Ιερώνυμος του εξέφρασε τη διαθεσιμότητα της Εκκλησίας να βοηθήσει τους πληγέντες, αν αυτό χρειαστεί.Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος είπε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι η εκκλησία μπορεί να συμβάλει σε παροχής φαγητού αλλά και στέγης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα. 
Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιστρέφει αυτή την ώρα από τις Βρυξέλλες. Μετά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί κατευθείαν στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας. 
Η Ρ. Δούρου για τις καταστροφές
«Είναι αθωράκιστη όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής αλλά ολόκληρη η χώρα όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία», ανέφερε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μιλώντας στον Real Fm 97.8  στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Νίκου Μπογιόπουλου.
Η κυρία Δούρου, τόνισε ότι σε όλη την Αττική «είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν μπορεί κανείς να ιεραρχήσει ποια περιοχή έχει πληγεί».
«Υπάρχουν περιοχές, όπως είναι το Καματερό, που μέσα σε 13 μήνες έχουν δοκιμαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η εξήγηση δεν είναι μεταφυσική. Η αντιπλημμυρική προστασία του 2014 σε μία ευρωπαϊκή χώρα είναι ζητούμενο», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία καταστρέφονται για δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 χρόνο και δοκιμάζονται μέσα σε μία 5ετία».
«Χθες στη σύσκεψη στο περιφερειακό συμβούλιο αυξήσαμε τα κονδύλια για την αντιπλημμυρική προστασία . Έχουμε από το πρωί οδηγηθεί σε μία σειρά από πρωτοβουλίες που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπαίνουμε στη λογική των αρμοδιοτήτων», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:
«Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πληγεί σε μία λογική μνημονιακών περικοπών, ενώ την ίδια στιγμή αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες. Είναι αθωράκιστη όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής, ολόκληρη η χώρα  όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία. Αυτά τα έργα όφειλαν να έχουν γίνει δεκαετίες. Αλλά αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι περισσεύει χρόνος για κριτική», κατέληξε η Περιφερειάρχης. 
Αποδοκίμασαν τον Ντινόπουλο στο Περιστέρι
Φραστική επίθεση από κατοίκους του Περιστερίου, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες του λόγω της νεροποντής δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, που επισκέφθηκε την περιοχή. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Ντινόπουλο να φύγει. Εκείνος προσπάθησε να τους ηρεμήσει, αλλά δεν φάνηκε να τα καταφέρνει.
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ