Τα 3 νέα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Ζάχα Χαντίντ στην Αυστραλία μοιάζουν με λουλούδια έτοιμα να «ανθίσουν» (Φώτο)

Όπως και τόσοι άλλοι σπουδαίοι αρχιτέκτονες που προσπαθούσαν πάντα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της φύσης και να μιμηθούν την αξιοπρόσεκτη ευλυγισία και μυστηριώδη αέρινη ομορφιά της, έτσι και οι Zaha Hadid κόπιαρε την φύση και τους κανόνες της.
 

Συγκεκριμένα, τα νέα κτίριά της που μόλις εγκαινιάστηκαν στο Brisbane της Αυστραλίας, θυμίζουν λουλούδια που ανθίζουν. Οι τρεις γυάλινοι πύργοι της, που περιέχουν 486 διαμερίσματα και οκτώ βίλες με θέα το ποτάμι, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και 7.300 τετραγωνικά μέτρα διαμορφωμένων δημόσιων πάρκων.

Βρίσκονται απέναντι από το εμπορικό κέντρο Toowong Village στο Brisbane της Αυστραλίας και έχουν ως στόχο τους να ενεργοποιήσουν την περιοχή δίπλα στο ποτάμι ως κτίρια που προσφέρουν διάφορες παροχές αλλά και ως ένας ελκυστικός δημόσιος χώρος για τους επισκέπτες του. Ο κάθε κατοικήσιμος πύργος θυμίζει ένα λουλούδι στην άνθισή του και είναι σχεδιασμένος από μια πολυστρωματική πρόσοψη με τζάμια που θυμίζουν τον σχηματισμό των διαμαντιών.

«Ο σχεδιασμός θέλαμε να είναι λεπτός στη δομή του και να ελαχιστοποιείται στο αποτύπωμά του στον χώρο, ώστε να προσφέρει την όχθη του ποταμού ελεύθερα στον κόσμο» σχολιάζει η διάσημη αρχιτέκτονας «δημιουργώντας έτσι έναν ζωντανό αστικό χώρο για το Toowong μέσα σε ένα νέο πάρκο δίπλα στο ποτάμι».
tospirto.net

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ