Νέος Πρόεδρος της Eurobank ο Γ. Δαυίδ - Πρόεδρος και της CocaCola-3E

Αλλαγή προσώπων στην πυραμίδα της Eurobank αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο στη Γενική Συνέλευση της τράπεζας.

Αλλαγή προσώπων στην πυραμίδα της Eurobank αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο στη Γενική Συνέλευση της τράπεζας.



Πρόεδρος της Eurobank αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Δαυίδ, βασικός μέτοχος και πρόεδρος της Coca-Cola, ο οποίος ήταν ήδη στο ΔΣ της τράπεζας, ενώ τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου θα έχει ο κ. Χρήστος Μεγάλου, επικεφαλής μέχρι τώρα της επενδυτικής τραπεζικής στην Credit Suisse. Τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα λάβει ο κ. Τάκης Αράπογλου, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ.

Στο μεταξύ, χθες ξεκίνησε το διήμερο Investor Forum που διοργάνωσε η Eurobank, στο οποίο συμμετείχαν 23 κορυφαίοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι που διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια άνω των 3,5 τρισ. δολαρίων.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών επικεντρώθηκε:
-Στην πορεία της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.
-Στην επάρκεια των 50 δισ. ευρώ και εάν τα κεφάλαια αυτά θα επαρκέσουν για την κάλυψη αναγκών που ενδεχομένως θα προκύψουν στο πλαίσιο των νέων stress tests που θα πραγματοποιηθούν το β' εξάμηνο του 2013.
-Ποια είναι η στρατηγική σχετικά με τη συγκέντρωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
-Ποια είναι η στρατηγική των ελληνικών τραπεζών για την πώληση περιουσιακών στοιχείων.
-Ποια είναι η πορεία χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και των ιδιωτών από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
«Η Ελλάδα από σήμερα έχει μια νέα κυβέρνηση, που είναι πλήρως προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες αλλαγές», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στο ίδιο forum, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα κλίμα οικονομικοπολιτικής σταθερότητας.
Η επόμενη δόση των περίπου 8,1 δισ. ευρώ αναμένεται να αποδεσμευθεί προς το τέλος Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ