10 μυστικά για τις παραλίες της Αττικής- Που θα ρίξετε τις πρώτες βουτιές (φωτό)

Ήρθε και πάλι η ώρα που βγάζουμε τα μαγιό από το πατάρι και ο καιρός μας κάνει να ονειρευόμαστε παραλίες και απλωτές σε γαλάζια νερά. Μόνο που οι καλοκαιρινές διακοπές, για τους περισσότερους από εμάς, αργούν ακόμη, κι έτσι δεν μας μένει παρά να καταφύγουμε στις ακτές της Αττικής για τις πρώτες μας βουτιές.



Κι επειδή, λίγο-πολύ, όλες οι αττικές παραλίες έχουν χάσει την «σφραγίδα» της μυστικής όασης, δεν έχουμε να σας αποκαλύψουμε άλλες «άγνωστες αμμουδιές». Αυτή τη φορά, μέσω του in2life.gr, θα σας μυήσουμε στα μικρά μυστικά της κάθε παραλίας, για να ξέρετε τι να περιμένετε ή τι να αναζητήσετε στην καθεμία. Πάρτε την ψάθα σας και φύγαμε για:

Λεγραινά



Ελαφρώς μακρινή, η παραλία των Λεγραινών βρίσκεται λίγο μετά το 60ο χιλιόμετρο Αθηνών Σουνίου), αλλά αξίζει κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσετε, αφού αποτελεί μία από τις ωραιότερες της Παραλιακής από το Λαγονήσι ως το Σούνιο. Και μπορεί η ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμος της και τα διαυγή νερά της να μην είναι πια μυστικά, αλλά αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως εδώ αξίζει να μείνει κανείς ως αργά το απόγευμα, αφού το σκηνικό μας χαρίζει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, από τα πιο φαντασμαγορικά εντός Αττικής.

Λιμανάκια



Περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στον δρόμο για την Βάρκιζα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή χάρη στα βαθυγάλαζα νερά τους, ενώ αποτελούν πρόκληση για όσους έχουν αδυναμία στα εντυπωσιακά μακροβούτια, αφού η βουτιά από τα βράχια είναι ο μοναδικός τρόπος να βρεθείτε στο νερό. Το ιδιαίτερο tip όμως, που μπορούμε να σας δώσουμε για την συγκεκριμένη παραλία, είναι να την επισκεφθείτε όσο πιο νωρίς το πρωί γίνεται: Χάρη στη γωνία από την οποία πέφτει το φως του ήλιου εκείνη την ώρα στα ούτως ή άλλως εντυπωσιακά νερά της, το βαθύ μπλε γίνεται ακόμη πιο εξωτικό, τόσο που σχεδόν θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην Αττική.

Κόκκινο Λιμανάκι



Τα κόκκινα βράχια που την περιβάλλουν και τα ανοιχτογάλαζα νερά της μπροστά στο ψιλό βοτσαλάκι είναι το όμορφο σκηνικό που προκαλεί τους Αθηναίους να ανηφορίσουν λίγο μετά τη Ραφήνα, ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες. Αλλά η βουτιά στο Κόκκινο Λιμανάκι είναι η μισή μόνο απόλαυση, για όσους γνωρίζουν πως ακριβώς πάνω από τα σκαλάκια απλώνει τα τραπεζάκια του το «Μπαλκόνι», ένα εστιατόριο… όνομα και πράγμα που προσφέρει θαλασσινές νοστιμιές και συνταγές δημιουργικής κρεατοφαγικής κουζίνας (υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα), αλλά και απολαυστική θέα προς τη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα στο in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ